08 Temmuz 2015 Çarşamba 11:42
Google'ın diyabet hastaları için geliştirdiği akıllı lens 2019'dan önce çıkış yapabilir

Gezegendeki her 19 kişiden biri diyabet hastalığıyla mücadele ediyor. Uluslararası Diyabet Federasyonu tarafından yayımlanan rapora göre 2035 yılında her 10 kişinden 1’i diyabet hastası olacak.

Şeker hastalığı kontrol altında tutulması gereken en zor hastalıklardan biridir. Diyabet hastalarının düzenli olarak glikoz seviyelerini kontrol etmesi gerekiyor. Şu an için hastaların büyük kısmı kan damlası yöntemi ile bu ölçümleri gerçekleştiriyor.

Diyabet olanların sayısının her geçen artması ve kontrolsüz kan şekerinin neden olduğu tehlikeli komplikasyonlar, kan şekeri ölçümlerinde daha yaratıcı çözümlerin artık geliştirilmesi gerektiğini gösteriyor.

Google’ın sıradışı projeler üzerinde çalışan Google X laboratuvarı, şeker hastalarının kan şekerini daha kolay ölçmelerini sağlayan akıllı lens üzerinde çalışıyor. Şirketin ilk olarak geçen yıl haziran ayında açıkladığı projede önemli bir mesafe alınmış vaziyette. Şu ana kadar akıllı lens için 44 patent alan ve 53 tanesi için de bekleyişte olan Google, diyabet hastalarının şeker kontrol işlemini büyük oranda kolaylaştıracak projesinin 2019’dan önce gerçeğe dönüşebileceğinin müjdesini verdi.

Akıllı lens; anten, kablosuz çip ve minyatür glikoz sensöründen oluşan donanımıyla, lensi takan kişinin gözyaşını analiz ederek glikoz ölçümü gerçekleştirecek. Ölçüm daha önce belirlenen sınırın üzerinde çıkarsa yine lense yerleştirilecek LED ışıklar uyarı verecek.

Google’ın ilaç firmalarıyla geliştirdiği akıllı lens, geleneksel tedavi yöntemlerinin zorluklarıyla mücadele eden diyabet hastaları için büyük bir adım olacaktır. 

Son Güncelleme: 08.07.2015 11:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.