11 Ocak 2018 Perşembe 22:13
Hayatınızı Değiştirecek Teknolojiler

Bu teknolojiler hayatınızı değiştirebilir! İşte CES 2018'in en iyileri

RAZER PROJECT LINDA

Razer her yıl birkaç yeni ürün konsepti gösterir, ancak bu cihaz bizleri etkilemeyi başardı. Linda, özetle akıllı telefonu dizüstü bilgisayara güç veren bir kaynak haline getiriyor.

Razer akıllı telefonu Razer Blade Stealth kasasına taktığınız anda dizüstü bilgisayar çalışmaya başlıyor. Akıllı telefonda yapabileceğiniz şeyleri daha büyük ekranda yaptığınızı düşünün. Şirket konseptin son modelinde 1440p 120 Hz dokunmatik ekrana sahip olmasını istediğini söyledi. Şimdilik konsept bir cihaz olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Bu teknolojiler hayatınızı değiştirebilir! İşte CES 2018'in en iyileri

BANG & OLUFSEN BEOSOUND SHAPE

Bang & Olufsen'ı kulaklık ve ses sistemlerinden iyi biliyoruz. Şirketin CES 2018'de tanıttığı BeoSound Shape ise dikkatleri üstüne çekti. BeoSound Shape, altıgen şekle sahip parçalardan oluşan kablosuz hoparlör sistemi. Duvarda sanat eseri gibi duran bu sistem, AirPlay, Chromecast, Spotify Connect, Bluetooth 4.1'i destekliyor. Ayrıca kablolu ses girişi de var. Ağustos ayında piyasaya sürülecek.

Bu teknolojiler hayatınızı değiştirebilir! İşte CES 2018'in en iyileri

EKRAN ALTINDA PARMAK İZİ OKUYUCU OLAN VIVO AKILLI TELEFON

Vivo, Samsung, Sony ve başka şirketlerden önce elini çabuk tutup ekran altında parmak izi okuyucusu olan telefonunu tanıttı. Telefonun adı belli değil, zaten asıl olay parmak izi tarayıcının ekrana entegre olması. Cihaz Synaptics'in Clear ID FS9500 parmak izi sensörünü kullanıyor. Raporlananlara göre 2018'de bu sensöre sahip farklı birkaç telefon modeli daha göreceğiz.

Bu teknolojiler hayatınızı değiştirebilir! İşte CES 2018'in en iyileri

SKAGEN FALSTER

Eski tarihli raporlarda Skagen'in akıllı saat pazarını gözüne kestirdiği birkaç kere vurgulanmıştı. Sonunda şirket ilk dokunmatik ekranlı akıllı saatini duyurdu. Android Wear işletim sistemiyle çalışan saat, modern tasarımıyla üst seviye mekanik bir saate benziyor.

Kalp atışı sensörü, GPS ve LTE bağlantısı gibi özellikleri ise yok. Sonuç olarak bu saat Skagen'in akıllı saat pazarında "Ben de varım" dediği bir model. İlerleyen zamanlarda Skagen'in neler yapacağını birlikte göreceğiz.

Bu teknolojiler hayatınızı değiştirebilir! İşte CES 2018'in en iyileri

SAMSUNG'UN THE WALL İSİMLİ MICROLED TV'Sİ

Samsung'un televizyon ve ekran işinde ne kadar başarılı olduğu ortada. Koreli üreticinin CES 2018'de yeni TV'lerini tanıtması bekleniyordu ki, bu modeller arasında The Wall bakışları üstüne çevirdi. Samsung, 146 inç'lik TV'si için bir hayli iddialı. Yeni TV mevcut LED'lerden çok daha küçük ölçekli ve her biri kendi kendilerine ışık kaynağı olarak hareket eden mikron ölçeğindeki LED'ler ile kendinden ışık yayıyor.

Bu teknolojiler hayatınızı değiştirebilir! İşte CES 2018'in en iyileri

GOOGLE PAY

Google Wallet ilk olarak 2011'de kullanıma sunuldu ve 2015'te Android Pay'in çıkışına kadar fiilen mobil ödeme hizmeti sundu. Android Pay normal alışverişlerde (Online olarak veya bir mağazaya gidip bir şeyler alırken) kullanılırken, Google Wallet ise kişiden kişiye ödemede kullanılıyor.

Bu durum biraz kafa karıştırıcı olduğu için Google iki mobil ödeme sisteminin kombinasyonu olan Google Pay'i duyurdu. Google Pay, Android Pay ve Google Wallet'ın tüm özelliklerini içeren ve kolay kullanım sunan yeni mobil ödeme sistemi. Sonunda Google, mobil ödeme hizmetinin temelini nihayet anladı.

Bu teknolojiler hayatınızı değiştirebilir! İşte CES 2018'in en iyileri

HONOR VIEW 10

Huawei'nin CES 2018'i boş geçmesini bekleyemezsiniz. Çinli şirket daha önceden duyurduğu Honor View 10 modelini satışa çıkardığını açıklayıp, çeşitli ülke pazarlarında View 10'u piyasaya sürdü.

Honor View 10, markanın ilk Android Oreo'lu telefonu oldu ve 6GB RAM ve 128GB depolama alanının yanı sıra Sinirsel İşleme Ünitesi (NPU) ile gleen Huawei'nin yeni Kirin 970 işlemcisinden güç alıyor. 5.99-inç 18: 9 Full HD + (2160x1080) ekran ise telefonun dikkat çeken diğer önemli özelliklerinden.

Bunların yanı sıra telefonda 16MP ve 20MP çift arka kamera var. Yüz kilidini açmak için de kullanılan bir de 13MP selfie kamerası bulunuyor. 3.750 mAh pile ve Huawei'nin SuperCharge teknolojisine de sahip olan telefon, 499 € fiyat etiketine sahip.

Bu teknolojiler hayatınızı değiştirebilir! İşte CES 2018'in en iyileri

NVIDIA DRIVE XAVIER

Otonom otomobiller önümüzdeki yılların en heyecan verici teknolojileri arasında bulunuyor. Nvidia bu geleceği görüp, beyin görevi görecek olan çözümü duyurdu. Nvidia Drive Xavier otomobillere geniş yapay zeka özellikleri sunacak olan beyin kısmını oluşturacak. Şirketin açıklamasına göre dünyanın en güçlü sistem çipi! Drive Xavier'da 9 milyardan fazla transistör var. 8 çekirdekli işlemciye, 512 çekirdekli Volta GPU'suna sahip. Yapılan açıklamaya göre Nvidia, Drive Xavier örneklerini bu çeyrek içinde otomotiv ortaklarına gönderecek.

Bu teknolojiler hayatınızı değiştirebilir! İşte CES 2018'in en iyileri

LENOVO MIRAGE SOLO

Dünyanın ilk bağımsız Daydream VR gözlüğü olan Mirage Solo'da, Qualcomm Snapdragon 835 sistem çipi, 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı bulunuyor. 2560 x 1440 LCD ekranı olan cihazda, çift mikrofon ve kulaklık girişi de yer alıyor. VR veya diğer adıyla sanal gerçeklik gözlüğü olan Mirage Solo potansiyeli olan bir cihaz. İkinci çeyrekte piyasaya sürülecek.

11

18

Bu teknolojiler hayatınızı değiştirebilir! İşte CES 2018'in en iyileri

MIRRAVIZ ULTRABRIGHT MULTIVIEW EKRAN

Kaliforniya merkezli MirraViz pek duyduğumuz bir isim değil, ancak UltraBright MultiView Ekran bu durumu değiştirebilir. Devrim niteliğindeki projektör ekranı, kullanıcıların iki farklı projektörü kullanmasına ve iki farklı görüntü oluşturmasına olanak sağlıyor. Bu özel ekran görüntüleri, farklı konumda oturan kişilere yansıtarak, iki kişinin aynı ekranda farklı görüntüler görmesini sağlıyor.

Bu teknolojiler hayatınızı değiştirebilir! İşte CES 2018'in en iyileri

LG INSTAVIEW THINQ BUZDOLABI

Ekranı olan buzdolapları günümüzde oldukça yaygınlaşmaya başladı. Ancak LG InstaView ThinQ modeli diğerlerinden biraz daha farklı. Harika bir tasarımı olan buzdolabında, 29 inç'lik dokunmatik ekran bulunuyor. webOS ile çalışan buzdolabının ekranından hava durumunu öğrenebilir, tarifleri ve daha fazlasını görebilirsiniz. Ayrıca ekrana iki kere dokununca ekran şeffaflaşıyor ve kapağın arkasındakileri gösteriyor. Böylece dolabın kapağını açmanıza gerek kalmıyor.

Bu teknolojiler hayatınızı değiştirebilir! İşte CES 2018'in en iyileri

ASUS ROG PG65

ASUS ROG PG65 oyunculara yönelik 65 inç'lik 4K Android TV. 120 Hz yenileme hızı, ultra düşük gecikme süresi ve dahili Nvidia Shield yetenekleri var. Quantum Dot teknolojisine, 1000 nit ile yüksek parlaklığa ve HDR desteğine sahip.

Burada olan geniş formatlı akıllı bir TV ile yüksek performanslı bir oyuncu monitörünün birleşmesinden söz ediyoruz. Aradaki tek fark bilgisayar ve Shield oyunlarını, masanız yerine kanepenizden oynayabilecek olmanız. Yetenekli ürünün fiyatının da yüksek olması bekleniyor.

Bu teknolojiler hayatınızı değiştirebilir! İşte CES 2018'in en iyileri

JBL LINK VİEW

CES 2018'de Google Asistan özelliğine sahip ekranı olan akıllı hoparlörler boy gösterdi. Bu cihazlar Amazon Echo Show'a rakip olacak.

JBL'in duyurdu Link View ilgi çekici cihazlardan biri oldu. Amazon Echo Show gibi ama ses kalitesi daha iyi bir cihaz. 8 inç'lik (1280x720) çözünürlükte ekranı var. Önde 10 W'lık iki hoparlörü bulunuyor. Arkada ise derin baslar için başka bir çözüm sunuyor. 24 bit HD ses çıkışı da akıllı hoparlörün yeteneklerinden bir diğeri.

Bu teknolojiler hayatınızı değiştirebilir! İşte CES 2018'in en iyileri

SONY 4K PROJEKTÖR LSPX-A1

CES 2018'de Sony'nin projektörü de konuşuldu. Modern mobilyalara ve ev dekorasyonuna oldukça uyan bu projektör, duvardan 25 cm uzaklığa konumlandırılıyor. Projektör bu kadar yakın mesafeye rağmen 120 inç'e kadar görüntüyü yansıtabiliyor. 2500 lümenli lazer projektör en iyi ev sineması deneyimini sağlıyor. Ancak fiyatı biraz tuzlu. Bu yılın ilerleyen döneminde çıkacak olan projeötürn fiyatı 30 bin dolar olacak.

Bu teknolojiler hayatınızı değiştirebilir! İşte CES 2018'in en iyileri

AURA

CES 2018'de ev güvenliği çözümleri ilgi noktalarından biri oldu. Aura, yarasalara benzer bir sistem kullanıyor. Bu fütüristik güvenlik cihazı, hareket algılamak için kamera veya kızılötesi sensörlerden yararlanmıyor. Bunun yerine duvara veya eşyalara çarpıp geri dönen Wi-Fi radyo dalgalarını takip ediyor. Radyo dalgalarında kesinti olursa alarmı devreye sokuyor. Şu anda bu ilginç cihaz satışta.

ANYWARE AKILLI ADAPTÖR

Bu cihazlardan bir diğeri de Anyware akıllı adaptör oldu. Görselde sadece normal bir ampul görüyorsunuz, işte ampul ve ampul yuvası arasında bahsettiğimiz akıllı adaptör yer alıyor. Kompakt bir tasarım. Belki de fuarın en iyi kompakt tasarımı olan tek cihazı.

Anyware akıllı adaptör, aydınlatma kontrolü, hareket algılama, sıcaklık ve nem izleme gibi geniş yelpazede bir sürü özellik içeriyor. Ayrıca harcanan enerjiyi takip yeteneği de var, yani dışarı çıktınız ama ışıkları açık unuttunuz diyelim. Anyware adaptör ışıkları sizin için kapatıyor.

1818Bu teknolojiler hayatınızı değiştirebilir! İşte CES 2018'in en iyileri

BELL UÇAN TAKSİ

Evet, yanlış okumadınız. Bell Helicopter, CES 2018'de uçan taksi modelini tanıttı. Aslında özel bir helikopter de denilebilir. Şimdilik yolcu kabini fuarda gösterildi, proje daha tam olarak bitmiş değil. Bell'in uçan taksinin zengin müşteriler için olduğunu düşünebilirsiniz. Ama öyle değil, şirket bu aracın herkese hitap ettiğini belirtiyor.

Anahtar Kelimeler:
TeknolojiHayatDeğiştirmek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.