04 Ağustos 2015 Salı 20:28
Her Bilgisayara Lazım

Yazıcı, ekrandakileri kâğıda aktarabilen tek cihaz olduğundan zorunlu bilgisayar aksesuarları arasında yer alıyor.

Fiyatları oldukça düşmüş olduğundan, yazıcılar günümüzde eskiye kıyasla daha yaygın durumda.Hatta artık 50 TL’ye dahi yazıcı edinebiliyorsunuz. Ancak, seçim yaparken ihtiyaçlarınızı dikkate almanız gerekiyor. Yazıcılar;mürekkep püskürtmeli ve lazer olmak üzere ikiye ayrılıyor. Mürekkep püskürtmeli olanlar biraz eski bir teknoloji kullanıyor, lazer olanlar ise nispeten daha yeni sayılıyor. Eğer yoğun miktarda baskı almıyorsanız, mürekkep püskürtmeli yazıcıları (ink-jet) tercih ederek çok düşük fiyatlara yazıcı sahibi olabilirsiniz. Ancak bunların baskı maliyetleri uzun vadede daha fazla oluyor zira mürekkep püskürtmeli yazıcıların kartuşları kolayca tükeniyor ve yenileri de oldukça pahalıya satılıyor.

Sürekli ve düzenli olarak baskı alanlar için lazer bir yazıcı daha uygun bir seçim. Lazer yazıcılar, kartuş yerine toner kullanıyor. Bu modellerin fiyatları daha yüksek ancak baskı maliyetleri çok daha düşük oluyor. Mürekkep püskürtmeli modellere göre hem daha çok baskı yapabiliyorlar hem de daha hızlılar. Bu nedenle, uzun vadede kendilerini amorti ediyorlar. Kısacası, haftada birkaç kez baskı almak sizin için yeterliyse mürekkep püskürtmeli, günde onlarca sayfa bastırıyorsanız da lazer yazıcı tercih etmeniz gerekiyor. Yazıcı alırken tam dolu kartuş hediye eden modellere yönelirseniz, daha fazla tasarruf yapabilirsiniz.

Son Güncelleme: 25.08.2016 00:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.