04 Şubat 2017 Cumartesi 20:39
Hindistanda İphone Üretilecek


 
Dünyanın en büyük ikinci cep telefonu pazarı olan Hindistan’da Apple sadece %2’lik payıyla rakibi Samsung’un bir hayli gerisindeydi.

Apple resmi olarak açıklamasa da Apple’a yakın kaynaklar uzun süredir şirketin Hindistan’da önce bir fabrika açarak iPhone üretimine başlayacağını ardından açacağı Apple Store ile ürettiklerini yerel aracılar kullanmadan doğrudan satacağını iddia ediyordu. Apple bu konuda resmi bir açıklama yapmazken Hindistanlı yetkililer iddiaları doğruladı.

Hindistan Bilişim Teknolojileri Bakanı Priyank Kharge, Apple ile ortak bir anlayışa sahip olduklarını ve nisan sonunda Kamataka eyaletinde üretim yapmalarını beklediğini dile getirdi. Priyank Kharge’ın açıklamasındaki önemli bir diğer nokta ise Hindistan’da üretilen bütün iPhone’ların sadece yerel pazara sunulacak olması. Yani Apple en büyük tedarikçisi Foxconn’un Çin’de yaptığının aksine üretilen telefonları sadece Hindistan halkının kullanımına sunacak.

 

Aslında bu durum Apple CEO’su Tim Cook’un son açıklamalarına oldukça uygun görünüyor zira Tim Cook geçtiğimiz günlerde Apple’ın 1.çeyrek sonuçlarını açıklarken Hindistan’da pek çok yetkili ve tedarikçi ile görüştüklerini ve buranın yatırım için harika bir yer olduğunu dile getirmişti.

 

Apple’ın Hindistan’daki tesisini işletecek firma ise Tayvanlı Wistorn şirketi olacak. Dünya çapında 60.000’den fazla çalışanı bulunan ve daha önce Acer’a ait ürünlerin de üretiminden sorumlu olan Wistorn’un Hindistan’daki ilk iPhone 8’leri üretmesi bekleniyor. 

Son Güncelleme: 04.02.2017 20:46
Anahtar Kelimeler:
TeknolojiIPhoneşirket
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.