29 Mayıs 2019 Çarşamba 23:56
HP'den Giyilebilir Gerçeklik

HP’nin giyilebilir bilgisayar modeli: VR Backpack G2

Sanal gerçekliğin geleceğini parlak gören birçok firma bu alanda yeni ürünler geliştirme çabası içerisinde. Sanal gerçeklik üzerine ürün geliştirme çalıştırmalarına hiç ara vermeyen firmalardan biri de HP. Şirket, Computex 2019 kapsamında kullanıcılara tanıtımını gerçekleştirdiği VR Backpack G2 isimli giyilebilir bilgisayar modeli ile bu alanda iddialı olduğunu gösterdi.

Kullanıcının bir çanta gibi giyerek kullanabileceği bilgisayar modeli VR Backpack G2, HP tarafından kullanıcılara sunulan önceki modele göre özellikleri ve performansı bakımında oldukça üst seviyelerde.

HP giyilebilir bilgisayar modeli VR Backpack G2 modeli ile özellikle kullanıcılarını sunduğu performans ile memnun etmeyi planlıyor. Teknik özellikleri ile dikkat çeken bu bilgisayarda Intel’in 8. jenerasyon Core i7 işlemci ve Nvidia RTX 2080 ekran kartı yer alıyor. Kullanıcıların tercihine bağlı olarak masaüstünde de kullanılabilen giyilebilen bilgisayar modelinde dock ünitesi yer alıyor. Daha önce sunulan ilk modele göre VR Backpack G2kullanıcılarına yüzde 25 daha hızlı grafikler sunarken, güç anlamında da yüzde 30 oranında daha yüksek güç sunuyor.

HP VR Backpack G2, özellikle VR deneyimi için tasarlandı

Önümüzdeki aylarda satışa çıkarılacağı belirtilen ve özellikle VR (sanal gerçeklik) kullanımına yönelik olarak kullanıcılara sunulan VR Backpack G2 giyilebilir bilgisayar modelinin Türkiye’de resmi olarak satılması beklenmiyor. VR deneyimi yaşamak isteyen kullanıcıların kullanacağı Oculus Rift ya da HTC Vive VR gibi başlıklar için özel bir kablo toplama sistemine sahip olan bilgisayarla ilgili olarak firma yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda VR Backpack G2 giyilebilir bilgisayar modelinin satış fiyatının 3300 dolar olduğu belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.