13 Eylül 2016 Salı 10:43
HP, Samsung'un 'yazıcısı'nı aldı

Samsung’un yazıcı bölümü geçen yıl 1.8 milyar dolarlık gelir getirmişti. HP, 6 bin 500’ü aşan Samsung’un yazıcı patentlerini de almış oldu. Bu satın almayla sektördeki konumunu da güçlendirdi.

HP Yazıcı ve Görüntüleme Çözümlerinden Sorumlu Başkan Enrique Lores, bunun kendileri için büyük stratejik bir hamle olduğunu belirterek, bölümleri ayırma işinin gerçekten çalıştığını söyledi. HP’nin yazıcı bölümünün satışları son çeyrekte yüzde 14 oranında düşerek 4.442 milyar dolar olmuştu. Toplam satışlardaki düşme ise yüzde 4’te kalmıştı.

HP, bir süre önce yeni bir yapılanmaya gitmiş ve kendini Hewlett Packard Enterprise ile HP olmak üzere ikiye ayırmıştı. Son dönemde üç boyutlu yazıcı konusunda çok büyük yatırımlar yapmaya girişmişti.

Son Güncelleme: 13.09.2016 10:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.