19 Şubat 2015 Perşembe 09:47
HTC, selfie (özçekim) araştırmasının sonuçlarını açıkladı

Bir süredir ülkemizde sosyal medya temelli araştırmalara imza atan HTC bu araştırmalarına bir yenisini daha ekledi. “Türkiye’de Selfie Araştırması” başlıklı incelemede Türkiye'de son 3 ayda çekilen 70.000 selfie çekim tarandı. 7 bölge ve 81 ilin tamamını kapsayan araştırmada çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

'Türkiye’de Selfie Araştırması'na göre erkekler selfie çekmeyi kadınlardan daha fazla seviyor. Selfie çekenlerin %49 erkekler, %38'ini kadınlar oluşturuyor. Erkek ve kadınların bir arada olduğu selfie'lerin oranı ise %13 oldu.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde selfie çekenlerin %60'ını erkekler oluşturuyor. Bu bölgede kadınların oranı %29'da kaldı. Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise selfie çeken erkeklerin oranı daha yüksek. Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde selfie çekenlerin %63'ünü erkekler, %24'ünü kadınlar oluşturuyor. Kadınlar sadece Marmara ve Akdeniz Bölgelerinde erkekleri geçmeyi başarırken, İç Anadolu Bölgesinde erkeklerin %1'lik bir oranla önde olduğu görüldü.

Araştırmaya göre tekli selfie çekmeyi daha fazla seviyoruz. Taranan çekimlere göre tekli selfie'lerin oranı %59 oldu. iki ya da daha fazla kişinin yer aldığı çekimlerde oran %41. Bu kategoride de ilk sırada Güney Doğu Anadolu Bölgesi'ni görüyoruz. Bölgede tekli selfie'lerin oranı %55, çoklu selfie'lerin oranı ise %45 olarak açıklandı. Selfie’lerde aile üyelerine en çok yer veren bölge de yüzde 10 oranla yine Güneydoğu Anadolu Bölgesi oldu.

Araştırmaya göre selfie çekimlerin %66'sı iç mekanda, %34 dış mekanlarda gerçekleşti. Kullanıcılar çektikleri selfie'lerin %96'sında manzaraya yer vermezken, %4'lük dilim ise bir manzara önünde poz verdi. En çok manzaralı selfieler Karadeniz Bölgesi'nde çekildi.

HTC'nin araştırmasına göre ayrıca Araştırmaya göre en güler yüzlü selfie’ler Güneydoğu ve Ege’den, en doğallar ise Doğu Anadolu’dan çıktı. En somurtkan selfie’ler ise İç Anadolu, Marmara ve Akdeniz’den.

Son Güncelleme: 19.02.2015 09:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.