23 Haziran 2016 Perşembe 23:46
Huawei Kendi İşletim Sistemini Geliştirme Kararımı Aldı! Android Telefonlar Geriliyormu?

Android Gözden mi Düşüyor? Huawei’de Kendi İşletim Sistemini Geliştiriyor

Huawei’nin de Samsung gibi kendi işletim sistemini geliştirerek Android telefonlara alternatif bir üretim hattı açacağı konuşuluyor.

Samsung’un Tizen üzerine yoğunlaşması haberleri daha soğumamışken, Asyalı üretici Huawei’dekendi işletim sistemini geliştirmeyi hedefliyor söylentileri gelmeye başladı. Samsung’un Tizen işletimsistemi akıllı saatlerde, bazı Samsung telefon modellerinde ve TV setlerinde kullanılırken Huawei’nin böyle bir alternatif yazılımı henüz yok.

Huawei Android akıllı telefon pazarında 2016 yılında büyük bir sıçrama yaparak yüzde 8’e varan bir pay yakalamayı başardı. Pazar payının sürdürülebilir olup olmayacağının henüz geri dönüşünü test edememiş olan Huawei’nin Google Android’i bırakacağı söylentileri henüz doğrulanmış değil.  Ancak işletim sistemi pazarında Google Android’in ezici üstünlüğüne karşı kendini toparlayamamış Windows 10 Mobile gibi bir örnek varken, Samsung ve Huawei’nin neden böyle bir girişimde bulunmak istedikleri de anlaşılabilir değil. Ancak her iki üreticinin de olgunluk dönemlerine Apple gibi kendilerine özgü bir işletim sistemiyle girmek istiyor olacaklarını var sayabiliriz. 

Son Güncelleme: 23.06.2016 23:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.