31 Ekim 2017 Salı 19:42
Instagram'ın Vazgeçemeyeceğiniz Yeni Özelliği

Fotoğraf paylaşım platformu Instagram her geçen gün yeni bir yeteneğe kavuşuyor. Geçtiğimiz hafta tanıtılan SuperZoom‘un ardından kullanıcıların favorileri arasına girme potansiyeli olan yeni bir özellik duyuruldu.

Hikayeler özelliği sayesinde etkileşimde ciddi bir artış yaşayan platform bu alanı geliştirmeyi sürdürüyor. Hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz hafta SuperZoom kullanıma sunulmuştu. Kademe kademe yakınlaştırma yapan bu yeni özellik fonda yer alan müzik sayesinde eğlenceli bir havaya bürünüyor. Dolayısıyla kullanıcıların eğlenceli videolar çekmesine olanak sağlıyor.

Test aşamasında

Görünen o ki Instagram‘ın yeni hedefi bir başka video özelliği olarak bildiğimiz stop motion olacak. Çekilen fotoğrafların arka arkaya sıralanmasıyla hareket etkisi oluşturan bu yöntem pek çok ünlü yapımda kullanılmasından ötürü biliniyor. Şimdi stop motion Instagram sayesinde gündelik hayatımızın da bir parçası olacak gibi görünüyor. Ortaya GIF tarzı bir görüntü çıkartması stop motion’ı platformun en ilgi çekici özelliklerinden birine dönüştürme potansiyeline sahip.

Yoğun olarak Instagram’ın hikayeler bölümünde kullanılmasını beklediğimiz stop motion şimdilik test aşamasında. Eğer alınan sonuçlar istenen yönde olursa platform bu özelliği dünya genelinde kullanıma sunacak. Fakat şimdilik stop motion özelliğine ne zaman kavuşacağımız belli değil.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.