30 Mart 2016 Çarşamba 23:54
Instagram Kullanıcılarına Müjde! Video Yükleme Süresi Uzatıldı

Instagram Videoları 60 Saniye Oldu
Instagram reklam gelir modelleri için güncelleme getirirken reklam hesaplarının video süresi ile ilgili değişiklik yaptı ve sıra son kullanıcılara geldi.

Reklam veren hesapların video süresi 60 saniye çıkarıldıktan iki ay sonra artık normal Instagram kullanıcılarının da video çekebilme süreleri 60 saniyeye çıkarıldı. Instagram videoları 2013 yılının Haziran ayında duyurulduğundan beri sadece 15 saniye ile sınırlıydı. Şimdi tam tamına 1 dakika.

Sosyal ağ, tıpkı bağlı olduğu Facebook gibi akışındaki hareketli görüntüler yerine güzel bir video koleksiyonu olsun istiyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre son altı ayda Instagram’da kullanıcıların video izleyerek harcadığı zaman tam %40 artış gösterdi. Ünlü fotoğraf paylaşım uygulamasında ayrıca kullanıcıların ve reklam verenlerin daha fazla video yayınlamasını sağlamak için her videoda artık ne kadar izlendiğini gösteren sayaç yer alıyor. Şirket ayrıca tıpkı Snapchat gibi özel durumlarda en iyi videoları toplayarak onları akışın üst kısımlarına çıkaracak.

Bugün iOS‘a gelen güncelleme de yaratıcı beyinler için oldukça yararlı bir araç haline geldi. Fotoğraf albümünde bulunan birden fazla video ile çoklu klipler hazırlayabiliyorsunuz. Video klip hazırlamak için çok fazla uygulama ve zaman gerekiyordu. Artık bunu uygulamanın içerisinden kolayca halledebiliyorsunuz. Geçtiğimiz günlerde de uygulamanın tıpkı Facebook gibi akışını değiştireceği ve artık gönderileri kronolojik olarak değil etkileşime göre sıralayacağı duyurulmuştu. Dün kullanıcıların itiraz etmesiyle ortaya çıkan krizden sonra şirket bu değişikliğin şimdilik gerçekleşmeyeceğini ve bundan sonra yapılacak olan değişiklikleri kullanıcılara açık bir şekilde anlatacağını açıkladı.

Instagram Web’e Keşfet Sayfası Geldi

Son Güncelleme: 31.03.2016 00:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.