23 Şubat 2018 Cuma 21:21
Intel 5G Teknolojisini Laptoplar'a Taşıdı

Dünyanın en büyük işlemci üreticilerinden olan Intel, 2019 yılında dizüstü bilgisayarların internet bağlantısını 5G teknolojisiyle hızlandıracağını açıkladı. Akıllı telefonların gelecekte gigabit internet hızlarına ulaşacağı 5G teknolojisi, ‘Always Connected’ isimli projeyle laptoplara da gelecek. Intel, 5G’nin hayatımıza yavaş yavaş girmeye hazırlandığı bu dönemde bu teknolojiyi destekleyecek modemler üzerinde çalışıyor.

Microsoft, Dell, HP ve Lenovo ile anlaştı

Gelecek yılın ikinci yarısında özellikle dizüstü bilgisayarlar için 5G modemlerini piyasaya süreceğini duyuran Intel, bu donanımı ilk olarak Dell, HP, Lenovo ve Microsoft markalı ürünlerde kullanacak. Bu modemler sayesinde her yerden internete erişim sağlanabilecek.

5G teknolojisini MWC'de tanıtacak

Intel, 5G’nin laptoplarda nasıl performans sergilediğini göstermek için MWC 2018’de bir sunum yapacak. Firma fuarda 5G teknolojisini tanıtmak için muhtemelen iki-üç tane 4K video aynı anda çalıştırılarak, internetin ne kadar güçlü olduğuna vurgu yapacak.

Laptoplar son yıllarda yeni teknolojilerle beraber uzun şarj sürelerine sahip olmaya başladı. Günümüzde LTE bağlantısına sahip çok az bilgisayar bulunuyor. Intel firması da 5G ile sunacağı yeni modem desteğiyle taşınabilir bilgisayarlarda LTE bağlantısını daha yaygın bir hale getirmek istiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.