27 Şubat 2015 Cuma 11:18
Intel, Atom işlemciler için yeni bir adlandırmaya gidiyor

Intel,  ilk olrak 2009 yılında kullanılan Atom işlemci ağını mevcut olan 4 rakam düzeninden (belki hafler de dahil olmak üzere)  daha kullanıcı dostu bir adlandırma şeması haline getirmeye çalışıyor. Atom işlemciler bundan sonra, premium Core i işlemcilerinin de taşıdığı üç aşamalı bölünmeyi izleyecek fakat farklı bir harf kullanarak bunu sürdürecek. 

Intel Atom işlemciler iyisi, daha iyisi ve en iyisi sırasında x3, x5 ve x7 etiketlerini taşıyacak. Sadece bu değil, Intel' in PR blog sayfasından da anlaşıldığı gibi değişim sadece isim ile sınırlı olmayacak, ayrıca duyurulmaya hazır yeni bir silikon da mevcut.

Yeni Intel Atom x3, x5 ve x7 işlemcilerin rekabetçi bir pil ömrü sunmasının yanında tablet, phablet ve telefonlarda kullanılması amaçlanıyor. Intel Core M ve Core i serisi işlemcilerin laptoplar ve hibrid cihazlarda kullanımı sürdürülecek. 

Bugün ortaya çıkan haber aslında bir ürün duyurusu olmasa da, yeni işlemcilerin duyurulması için hazırda bekletildiğini gösteriyor. Durum zaten açıkça ifade ediliyor: ''Değişim gelecek nesil işlemcilerle başlayacak''. İnfografik (ya da bilgilendirme grafiği) açık bir şekilde yeni işlemcilerden söz ediyor. 

 

Son Güncelleme: 27.02.2015 11:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.