26 Şubat 2016 Cuma 00:44
İnternet Kullanıcılarına Müjde Adil Kullanım Kotası Kalktımı? Ayrıntılar Haberimizde

Adil Kullanım Kotası (AKK) kalktı mı?

Sadece Türkiye'de olan ve belli bir indirme kapasitesini açınca internet hızını 3 mbps (saniyede 3 megabit)'e düşüren Adil Kullanım Kotası uygulamasına yakalanan kullanıcıların internet hızında düşüş olmadığının görülmesi, uygulamanın kaldırıldığı mı yoksa teknik bir sorun mu olduğu konusunda kafaları karıştırdı.

Ülkemizde internet kullanıcılarının en büyük problemi olan Adil Kullanım Kotası, şu anda birçok şehirde kullanıcıları etkilemiyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama bekleniyor.


Ülkemizde internet servis sağlayıcılarının uyguladığı AKK yani Adil Kullanım Kotası uygulaması, belirli bir veri kullanımı sonrasında internet hızını 3 Mbps seviyesine düşürüyor.


BTK'nın geçtiğimiz günlerde yayınladığı 2016 yılı iş planında Adil Kullanım Kotası (AKK) ile ilgili çalışmaların bulunması, internet servis sağlayacılarına bu konuda bir müdahale olabileceği için en azından AKK kotalarının daha yükseğe çıkarılması bekleniyordu.
 

Sürekli olarak çalışan ve otomatik olarak devreye giren Adil Kullanım Kotası sisteminin neden kullanıcıları etkilemediği bilinmiyor ancak bazı forumlarda paylaşılan bilgilere bakarak AKK'nin, farklı internet servis sağlayıcılarını kullanan kişilerde devre dışı olduğunu söyleyebiliriz. 


Yani içerisinde bulunduğumuz durum hem TTNET, hem SuperOnline, hem de diğer internet sağlayıcılarının müşterilerini etkiliyor. 


Bu durum da ortada bir problem olmadığını anlamamızı sağlıyor ve AKK'nin kalkmış olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

ADİL KULLANIM KOTASI KALKMIŞ OLABİLİR


Akşam saatlerinden itibaren ülkemizde farklı illerden birçok kullanıcı, Adil Kullanım Kotası'nayakalandığı halde internet hızlarının normal seviyeye geri döndüğünü belirtiyor.


Ülke genelinde yaşanan bir sorun nedeniyle AKK'nin kalkmış olabileceği söyleniyor. Ancak, resmi olarak servis sağlayıcılarından herhangi bir açıklama gelmedi.
 

Son Güncelleme: 26.02.2016 00:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.