11 Haziran 2017 Pazar 12:28
iOS 11, iPhone 8 Hakkında Açıklama Yaptı !

Yeni tanıtılan iOS 11, iPhone 8 hakkında hangi ipuçlarını veriyor? Tek tek ortaya çıkartıyoruz!

Apple'ın mobil işletim sisteminin en son sürümü iOS 11, WWDC 2017'de tanıtıldı. Güncelleme, piyasadaki iPhone ve iPad'lere bir dizi yeni özellik ekliyor.

Ancak iOS 11'in ilgisinden nasiplenen cihazlar, piyasadaki iPhone ve iPad'lerden ibaret değil. iOS 11'in sonbahardaki çıkış tarihi, beklenen iPhone 8'in çıkış tarihiyle eşleşiyor. Peki iOS 11, iPhone 8 hakkında ne gibi ipuçları veriyor?

Apple, WWDC 2017'deki tanıtımında makine öğreniminden sıkça bahsetti. Buradan iPhone 8'in etrafımızda olup bitenleri ve yaptıklarımızı daha iyi anlayıp, bize hatırlatıcılar ve daha isabetli öneriler sunacağı sonucu çıkarılabilir.

Firma, JPEG yerine iki kat daha iyi sıkıştırma ve daha iyi düşük ışık performansı sunan HEIF formatına geçiyor. Buradan iPhone 8'in daha iyi bir kamerayla geleceğini ve büyük resimleri depolamakta sorun yaşamayacağını anlıyoruz. HEIF'in nasıl çalıştığını ve nelerle uyumlu olduğunu ise şimdilik bilmiyoruz.

iOS 11, iki kat daha iyi sıkıştırmayı sadece fotoğraflara değil, videolara da getiriyor. Bunun sonucu olarak iPhone 8'in arka kamerasının daha yüksek kalitede video kaydetmesini bekleyebilirsiniz.

Apple, WWDC 2017'de artırılmış gerçekliğe (AR) ve sanal gerçekliğe (VR) büyük önem verdiğini, geliştiriciler için sunduğu araçlarla gösterdi. Apple'ın iPhone 8 için Gear VR gibi bir başlık hazırlaması bize uzak bir ihtimal olarak görünmüyor. Daha muhtemel olan ise Apple AR gözlüklerinin ortaya çıkması.

Son Güncelleme: 11.06.2017 12:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.