11 Ocak 2016 Pazartesi 11:33
iPhone 7'lerde 'kulaklık' isyanı iPhone 7'de kulaklık girişi kalkıyor! 2016'da yeni iPhone 7 kulaklık girişi nasıl olacak?


Sitede yer alan dilekçe, Apple'ı "müşterilerini tekrar kazıklamakla" suçluyor. Site, iPhone 7'nin kulaklık girişi olmadan gelmesinin "muhtemelen geri dönüştürülmeyecek tonlarca elektronik çöp" oluşmasına neden olacağını ileri sürüyor. Dilekçede şu satırlar önce çıkıyor:

"Apple'a müşterilerine ve gezegenimize saygı duyması gerektiğini söyleyin. Standart kulaklık girişini koruyun."

"Bu (fikir) Apple'ın kurumsal oyun kitabından çıkmıştır. Birkaç sene önce iPod'un orijinal dock bağlantısı yenisiyle değiştirilmişti.

Bu yüzden sayısız kablo ve şarj aleti işe yaramaz hale gelmişti."

Apple'ın yenilenebilir enerjiye ancak halkın baskısı sayesinde yatırım yapmaya başladığını söyleyen dilekçe, bunun tekrarlanabileceğine inanıyor.

İşin ilginç yanı, iPhone 7 hakkında henüz herhangi bir kesin bilgiye sahip olmamamız. Kulaklık girişinin yerine Lightning'in kullanılacağı bir süredir konuşulsa da bu yönde kesin bir bilgi henüz ortaya çıkmış değil. Yine de dilekçeyi imzaların sayısı hızla artmaya devam ediyor ve destekçilerin yavaşlamaya niyeti yok gibi görünüyor.Apple yeniliklerini 2016'da tek tek devreye almaya başladı! iPhone 7 için flaş uygulama, kulaklık girişli olmayacak! Detaylar bvelli oldu. Apple iPhone 7 için devrim  gibi bir uygulamayı devreye alacak ve kulaklık girişini tamamiyle cihazdan kaldıracak. Aylar önce sıza bu bilgiler yeni iPhone 7 için uygulamaya koyuldu ve kısa süre sonrada gerçekleştirilecek. Peki yeni iPhone 7 kulaklık girişi nasıl olacak sorusu akla geliyor işte o detaylar...

Yurtdışı kaynaklı teknoloji sitelerinde ise Apple'ın yeni çıkaracağı telefonu olan iPhone 7'de 3.5 mm olan kulaklık girişinin olmayacağı iddia edildi. Böylece yeni iPhone 7 kablosuz kulaklıkla gelecek.Yeni çıkacak olan iPhone 7'nin tasarımında da büyük değişiklikler olacağı belirtilirken, batarya konusunda ise iyileştirmelerin olacağı öne sürüldü.  Öne sürülen bu özellikler hakkında henüz Apple'dan resmi bir açıklama gelmedi.

Piyasadaki akıllı telefonların tamamında standart 3.5 mm ve 3 pinli port kullanılıyor. Bu teknoloji yıllardır önemli bir değişiklik yaşamadı. Ancak Apple ezber bozmaya hazırlanıyor olabilir. İddialara göre Apple, gerek telefonu inceltmek gerekse cihaz içerisinde yer açmak adına kulaklık portunu 3.5 mm’den Lightning portuna çevirebilir. İddialar bu yönde ve henüz resmi bir açıklama yok. Ona rağmen kullanıcılar tepkilerini göstermeye başladı.

Bu haberi okuyanlar bunlarıda okuyor!

- Teknoloji devi Apple düğmeye bastı! “Yeni Başlangıçlar Yapın” (2016 Apple yeni başlangıç yılı...)

- 2016 Mesken kira geliri istisna oranı belirlendi

- Emekli 250 lira taksitle TOKİ konutları için başvuru rekoru kırıldı!

- Ev sahipleri için önemli haber! Emlak vergisi 2016 zam oranı ne kadar olacak?

- Maliye, 5 kuruş kira toplayamadığı yerler için düğmeye bastı

Eğer iddialar doğruysa iPhone 7 modelinde 3.5 mm ses portu olmayacak. Onun yerine kulaklık Lightning (şarj yuvası) portu ile telefona bağlanacak. Tabii bu, özel bir adaptör gerektirecek. Yani standart kulaklıklar iPhone ile kullanılamayacak.

Kullanıcılar şimdiden Apple’a tepkilerini göstermeye başladı bile. “Some of Us” isimli bir platform sadece 36 saat içerisinde 200.000’den fazla kullanıcı toplamayı başardı. Bu topluluğun ortak amacı Apple’ı bu fikirden vazgeçirmek. Şimdi merakla Apple’ın bu konuda bir açıklama yapması bekleniyor.

Daha önce duyurulan haberin detayları ise şöyle!

Akıllı telefon üreticisi dünya devi Apple iPhone 7 için kulaklık girişi boyutunu değiştiriyor! Apple'dan benzersiz bir hamle geldi ve kulaklık girişlerine el attı...

Apple, iPhone 7'nin çok daha ince olması için şimdi de kulaklık girişini değiştirecek. Daha ince bir iPhone için kolları sıvayan Apple ilk olarak kulaklık girişlerini değiştirme kararı aldı...

Apple'ın iPhone 5 üzerine lightning adaptörü getirmesi zamanında tartışmalara neden olurken, şirketin önümüzdeki yıl da kulaklık girişi için benzer bir hamle yapmayı planladığı ortaya çıktı.

Apple her zamankinden daha ince telefonlar yapmak istiyor ancak 3.5 mm'lik kulaklık girişi de dahil olmak üzere bazı bileşenler bunun önünü kapatıyordu.

Şirketin aldığı yeni patent, iPhone 7 için yeni bir teknoloji gelebileceğini gösteriyor. "D jack" olarak adlandırılan patent kulaklık girişi için yeni bir bağlantı yolu sağlamış olacak ve 2.0 mm çapındaki giriş, özel bir kulaklık konektörü gerektirecek.

Apple, iPhone 7 ile birlikte eskisinden çok daha ince bir deneyim sunmak için çalışmalar yapıyor. Bu bağlamda iPhone 6S'in önemli bir yeniden tasarlanma sürecine gireceği söylenebilir. Daha küçük kulaklık girişi ile birlikte Apple "daha ince" telefonlar için bir engeli daha aşmış olacak.

Albert J. Golko ve Mathias W. Schmidt tarafından geliştirilen D-şekilli konektör patenti ilk olarak Mayıs 2011'de yayınlandı ve çok yakında yeni cihazlarda yer alabilecek.

Son Güncelleme: 11.01.2016 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.