21 Mayıs 2016 Cumartesi 13:00
iPhone 7'nin Kamera Üreticisi Artık LG!

Yılın merakla beklenen amiral gemisi telefonlarının çoğu gün yüzüne çıktı. Durum böyle olunca da artık gözlerApple cephesine -ve dolayısıyla- yeni iPhone'a çevrildi.iPhone 7 konusunda sektörde pek çok söylenti dolaşmaktaydı, bunlardan biri de çift kamera özelliğiydi.

iPhone 7 ile alakalı sızıntılarda çift kamera özelliği gözükmemişti ancak kısa bir süre önce Apple'ın bu özelliği iPhone 7 Plus ve iPhone 7 Pro için sunacağı ortaya çıkmıştı. Şimdi ise Apple, çift kamera tedariği yaptığı firmayı değiştirdi.



Resmi Görselleri Ortaya Çıkan iPhone 7'de Çift Kamera Bulunmuyor!

Nomura Securities analistlerinin paylaştığı bilgiye göre daha önceden çift kamera üretimi konusunda Sony ile anlaşan Apple, Sony'nin takvimin gerisinde kalması sebebi ile üretici firmasını değiştirdi. iPhone 7 serisinde çift kamera üretiminden LG sorumlu olacak.

Peki neden? Apple'ı Sony'den vazgeçiren şey ne? Analistlere göre buna sebep olan iki şey var. Birincisi Sony'nin ürettiği kameraların Apple tarafından 'beklenen performansın altında' bulunması. Diğer sebep ise Nisan ayında Japonya'da gerçekleşen depremin Sony'nin Kumamota'da bulunan kameraları ürettiği fabrikaya zarar vermesi ve üretimin durdurulması.



İşte bu olayın ardından Apple'ın çift kamera konusunda yeni ortağı Güney Koreli teknoloji devi LG olacak. Analistlere göre Apple cephesinde iPhone 7'ye dair yapılan yenilik sadece bu değil. Nomura Securities'in raporuna göre daha önceden Plus model iPhone'larda karşımıza çıkan OIS (optik görüntü stabilizasyonu) özelliği, yeni gelecek 4.7-inç'lik iPhone 7 modelinde de kullanıcıya sunulacak.

Son Güncelleme: 21.05.2016 13:02
Anahtar Kelimeler:
LgKameraIPhone 7
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.