13 Haziran 2017 Salı 13:47
İphone 8 Tanıtılma Tarihi Açıklandı !

Apple'ın yeni amiral gemisi ile ilgili iddialar gelmeye devam ediyor. Daha önce Apple'ın henüz tanıtmadığı ürünler ile ilgili yaptığı başarılı tahminler ile adını duyuran isimler ve firmalar telefon ile ilgili bilgiler paylaşıyor. Reddit'te yer alan görsellerin 3 yeni iPhone modeline ait olduğu iddia ediliyor. İşte iPhone 8'in tanıtılacağı tarih ve cihazında yer alması muhtemel özellikler...

Apple'ın Eylül ayında tanıtması beklenen yeni akıllı telefon modelleri bir kez daha sızıntı haberleri ile gündemde. Yeni sızıntılar sadece iPhone 8'i değil, ayrıca iPhone 7s ile 7s Plus'ı da gözler önüne seriyor.

Reddit'te yer alan fotoğraflara bakılırsa, Apple, Eylül ayındaki tanıtımda 3 ayrı iPhone modeli birden tanıtacak.

Geçtiğimiz hafta Apple tarafından ilk kez görücüye çıkarılan iOS 11'in en iyi çalışacağı cihaz hiç kuşkusuz Eylül ayında tanıtılacak olan yeni iPhone yani iPhone 8.

iDropNews, iOS 11 yüklü iPhone 8'i (iPhone X) tasvir eden yeni görüntüleri yayınladı. Peki iPhone 8'de olmasına kesin gözüyle bakılan özellikler neler? İşte iPhone 8'in tanıtılacağı tarih ve cihazında yer alması muhtemel özellikler...

Geçtiğimiz günlerde adı açıklanmayan ancak kimliği Reddit tarafından doğrulanan Foxconn yetkilisi iPhone 8'i mühendislik doğrulama testinde gördüğünü iddia etmişti. Aynı iddiaya göre, Touch ID kesinlikle cihazın arkasında olmayacak.

Aynı iddiaya göre, iPhone 8'de USB-C kullanılmayacak ve kablosuz şarj özelliği olacak.

Foxconn yetkilisi, tasarım olarak en çok Benjamin Geskin'in sızdırdığı maketin iPhone 8'e benzediğini belirtiyor.

iPHONE 8’İN EN NET GÖRÜNTÜSÜ SIZDI

Geçtiğimiz günlerde iDrop News'ın sunduğu yeni bir rapor, iPhone 8'in boyutları hakkında yeni bilgiler sunmuştu. Söz konusu rapora göre, iPhone 8 adını alması beklenen yeni iPhone 143.59 x 70.94 x 7.57 mm ölçülerinde olacak. (iPhone 7, 138.3 x 67.1 x 7.1 mm / iPhone 7 Plus 158.2 x 77.9 x 7.3 mm ölçülere sahipti)

Apple'ın Eylül ayında tanıtmasına kesin gözüye bakılan yeni iPhone modelinin Slashleaks ve Benjamin Geskin tarafından yeni şematik görseller internete yüklenmişti.

Görsellerde akıllı telefonun ön yüzünün tamamen ekran ile kaplı oluşu ve arka yüzde alt alta yer alan çift kamera dikkat çekiyor. Geskin geçtiğimiz günlerde iPhone 8'in tanıtılacağı tarihi açıklamıştı.

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 8'in lansman tarihi sızdı. Daha önce Apple'ın henüz tanıtmadığı ürünler ile ilgili yaptığı başarılı tahminler ile adını duyuran teknoloji analisti Benjamin Geskin şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı lansman tarihini Twitter hesabı üzerinden duyurdu.

 

Geskin'in iddiasına göre, Apple'ın yeni iPhone lansmanı 17 Eylül'de gerçekleşecek. Aynı iddiaya göre, iPhone 8'in satışına 25 Eylül'de başlanacak.

APPLE'DAN YAPAY ZEKA ADIMI

Bloomberg'in şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Apple, iPhone ve iPad gibi mobil cihazlarında yapay zeka görevlerini yerine getirmesi için özel bir çip geliştiriyor.

Söz konusu çipin, iPhone'ların pil ömrünü ve genel performansını artırması bekleniyor.

Peki Apple'ın son iPhone modeli iPhone 8'in fiyatı ne olacak? iPhone 8 kullanıcılarına neler sunacak? İşte iPhone 8 ile ilgili sıkça dile getirilen iddialar...

Timothy Arcuri'ye göre, iPhone 8'de Android benzeri bir gelişmiş yüz tanıma sistemi olacak.

En dikkat çeken iddia ise Apple'ın yıldönümüne özel iPhone serisindeki rakamlara son verecek olması.

Başka bir deyişle iPhone 7 ile bir devir kapamıyor. Yani iPhone 8 yerine iPhone Pro geliyor.

Teknoloji meraklılarını heyecanlandıran başka bir iddiaya göre, bu model tamamen dokunmatik ekrandan oluşacak.

iPhone Pro'da çok ince bir tasarım ve hızlı şarj olacak. 

3 GB RAM'e ev sahipliği yapmasına kesin gözüyle bakılan modelde 16 MP kamera olması bekleniyor.

Su geçirmeyen yapıda olacağı da iddia edilen (Apple iPhone 7 ve 7 Plus'ta suya dayanıklılık özelliği getirmişti ama bu su geçirmez anlamına gelmiyor) telefonda kulaklık girişinin de olmayacağı konuşuluyor. Tasarımının ise neredeyse kusursuz olması bekleniyor.

 

Geçtiğimiz hafta Apple'nın amiral gemisi iPhone'un yeni modeline ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya atılmış, yatırım bankası Goldman Sachs iPhone 8'in ABD'de bin dolarla satışa çıkarılacağını iddia etmişti. 

Aynı iddiaya göre, OLED ekran, wireless şarj, fiziksel home tuşunun ekrana taşınması ve kameraya gelecek yeni özellikler, iPhone 8'in maliyetini 100 ila 150 dolar arasında artıracak.

Peki en pahalı iPhone modeli hangi ülkede satılıyor? 

Brezilya: 843 dolar 

Kosta Rika: 852 dolar 

Endonezya: 865 dolar 

Norveç: 867 dolar 

Bangladeş: 870 dolar 

Guatemala: 889 dolar 

Arjantin: 900 dolar 

Dominik Cumhuriyeti: 965 dolar 

Türkiye: Apple'ın son zammından sonra Türkiye'de en ucuz iPhone modeli (iPhone SE) 2 bin 399 TL'den (yaklaşık 645 dolar) başlayan fiyatlarla satılıyor. 'Linio Teknoloji Fiyat Endeksi'ne göre, Türkiye 17'inci sırada yer aldı. 

Son Güncelleme: 13.06.2017 13:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.