31 Temmuz 2017 Pazartesi 14:32
IPhone 8'in Ekranı Yüz Tarama Sistemli!

iPhone 8’in, geçtiğimiz modellere kıyasla çok daha fazla spekülasyona neden olduğunu söylersek herhalde yanılmış olmayız. Zira yeni iPhone modeli hakkında söylentiler gelmeye devam ediyor. Ancak bu seferki bilgiler iPhone 8’in ekran tasarımını doğruluyor.

iPhone’un 10. yılı olması, yeni iPhone modeli hakkındaki beklentileri arttırıyor. Geliştirici Steve Troughton-Smith’in, Twitter’daki paylaşımında, yeni iPhone modelinin “iPhone Pro”, “iPhone 8” veya “iPhone X” isimlerinden birine sahip olabileceğini söyledi. Şimdiye kadar ortaya atılan en dikkat çekici iddia ise, hoparlörlerin üst kısımda olacağı ve yeni iPhone’un, ön kamerasının çevresini saran çerçevesiz bir ekrana sahip olacağıydı.

Steve Troughton-Smith ve diğer geliştiriciler, geçtiğimiz günlerde Apple HomePod ürünü içindeki kodları incelemek için zaman harcıyorlardı. Apple HomePod içerisindeki kodlar, iPhone kod tabanının büyük bir kısmını içeriyor. Apple dün yanlışlıkla HomePod ürün yazılımını yayınladı ve bu durum geliştiricilerin gözünden kaçmadı. Yayınlanan kod, gelecek iPhone modelinde bizi nelerin beklediğini öğrenmek için bir fırsat veriyor.

Yayınlanan kodda, "BKFaceDetect" için kullanılan "BK", muhtemelen "Biyometrik Seti" ifade ediyor. Apple, geliştirici araçları için "Kit" kelimesini sıklıkla kullanıyor. Bu kod, yeni iPhone kamerası hakkında gelen haberleri doğruluyor. Zira Bloomberg, bu ayın başında Apple'ın 3 Boyutlu Yüz Taraması için bir kızılötesi kamera kullanacağını bildirmişti.

Kodların ele verdiği iPhone görüntüsünde, kenardan köşeye doğru uzanan bir ekran tasarımı var. Ön kameranın ve sensörün çevresini saran ekranı, Samsung’un Galaxy 7 modelinde görmüştük.

iPhone 8 üzerinde spekülasyonların çoğunu TouchID oluşturuyor. Ekranın önünde mi, altında mı veya arkasında mı görülecek yoksa yan taraftaki güç düğmesi mi kullanılacak henüz net değil. Ancak 3 Boyutlu Yüz Tarama sistemi, telefon kilidini açmayı destekleyecek gibi gözüküyor.

Son Güncelleme: 31.07.2017 14:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.