05 Nisan 2016 Salı 23:26
iPhone SE'nin gerçek fiyatı açılandı

iPhone SE'nin "iç organları" ortaya çıkarılarak yapılan hesaplamalar sonucunda normalde 399 dolara satılan bu akıllı telefonun aslında 160 dolar gibi bir maliyeti olduğu hesaplandı.

Tüketici analiz firması IHS tarafından gerçekleştirilen bu operasyon sonucunda her bir parçası tek tek hesaplanan 16 GB'lık SE modelinin tahmini olarak 156.20 dolar gibi bir toplam maliyeti olduğu tespit edildi. Üretim maliyetleri de hesaba katılarak bu fiyat biraz daha yuvarlanarak 160 dolara çekildi.

Bu ayrıntılı bakış, cihazın ayrıca önceki üç iPhone modeliyle de önemli benzerlikler taşıdığını gösterdi. Örneğin iPhone 5s'le neredeyse aynı kasa yapısına sahip olan cihaz iPhone 6'daki ikinci kamera ve LTE alıcı bileşenin de aynısını barındırıyor.

Cihazda ayrıca yine iPhone 6s'te de karşımıza çıkan A9 işlemci ve ana kameranın da aynısının bulunduğu fark ediliyor.

IHS'nin yaptığı bu işlem sonucunda cihazın mimarisini de oldukça detaylı bir biçimde görebilmek mümkün. IHS yetkilisi Andrew Rassweiler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada geçmişteki iPhone'lardan bazı parçalar barındırmasına ve maliyetinin iki katından fazlasına satılıyor olmasına rağmen iPhone SE'nin yine de oldukça etkili bir cihaz olduğunu söylüyor.

Rassweiler'a göre iPhone 6s'in iPhone SE'ye göre avantajlı yapan tek şey büyük boyutu ve daha yüksek çözünürlüklü ekranı.

Son Güncelleme: 05.04.2016 23:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.