07 Ocak 2017 Cumartesi 12:24
Japon otomotiv üreticisi Honda evcil motorsiklet üretti ?

 Nitekim motosiklet, üreticinin robot teknolojileri bölümünün geliştirdiği teknoloji sayesinde her şekilde “dengede” kalmayı başarıyor.

Söz konusu motosikletin, aynı zamanda bir düğmeyle “aks aralığı” genişletilebilirken, bu sayede hem yol tutuşu iyileşiyor hem de sürücüsüne farklı bir sürüş zevki tattırıyor.

Ancak motosikletin çok önemli bir başka özelliği daha var... O da motosikletin, istenirse “kendi kendisine gidebilme”si... Nitekim bu özellik sayesinde motosiklet, sürücüsü üzerinde olmadan da istenilen yere gidebiliyor, hatta sürücüsünü “bir evcil hayvan gibi” takip edebiliyor.

Akıllı bir araç
Honda’nın aynı fuarda tanıttığı bir başka konset ise, “akıllı” olmasıyla dikkat çekiyor. Şirketin “yeni nesil ulaşım sistemi” konsepti olan “Cooperative Mobility Ecosystem” çerçevesinde kullanılabilecek aracın adı “NeuV” olarak konulmuş. Tamamen elektrikli ve otomatik olan bu minik araç, “yapay zeka”ya yani düşünebilme yeteneğine de sahip.

Sürücüsüz ve elektrikli otomobillerin boş durmak yerine sürekli kullanılabileceği düşüncesinden hareketle geliştirilen araç, sahibi kullanmadığında başka yolcuları taşıyabilecek ya da fazla enerjisini yeniden kaynağa aktaracak şekilde programlanabilecek.

Bu da ek gelir getirmesi demek!
 

Son Güncelleme: 07.01.2017 12:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.