30 Ekim 2017 Pazartesi 12:39
Kanser Hastası Olduğunu Telefonu Sayesinde Öğrendi

Akıllı telefonlarımızın işlem gücü her sene daha da artarken yapabilecekleri ise geliştiricilerin ilhamına kalmış durumda.

Bunun yanı sıra üreticilerin sağlık tarafındaki yatırımları da gözardı edilemez.

Bu bağlamda Butterfly isimli bir şirket iPhone modellerinde çalışmak üzere bir ultrason cihazı geliştirdi. Butterfly IQ ismindeki bu cihazı Lightning kablosu ile telefonunuza bağladığınızda görüntüleri eş zamanlı olarak iPhone’unuzun ekranında görebiliyorsunuz.

Butterfly ekibinde yer alan John Martin isimli damar cerrahı ise üründen bir tane elde etti. Ürünü denemeye başlayan cerrah, boğazındaki 3 cm’likkanserli hücreyi tespit etti.

Ardından 5 farklı ameliyat geçiren cerrah, şimdilerdeyse ışın tedavisigörüyor. Ancak cerrahın ürünü geliştiren ekipte yer alması da bu durumun bir reklam çalışması ihtimalini ortaya çıkartıyor.

Bir traş makinesini andıran tasarımıyla oldukça küçük ve kolay taşınabilir olan Butterfly IQ, 1999 dolar fiyat etiketiyle Amerika’da satışa sunulacak. Fiyat biz tüketiciler için yüksek gibi gelse de devasa ultrason cihazları ve onların devasa fiyatları düşünüldüğünde oldukça cazip bir ürün gibi gözüküyor.

Ambulanslarda yada evlerde kullanımı çok daha kolay olan bu ultrasoncihazı sayesinde hayatların kurtarılması, hastalıkların teşhis edilmesi daha kolay bir hal alabilir. Üstelik şirketin yaptığı açıklamaya göre cihaza yerleştirilecek yapay zeka sayesinde hiç bir tıbbi bilgisi olmayan insanlar bile zararlı kitleleri teşhis edebilecek.

Son Güncelleme: 30.10.2017 12:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.