20 Şubat 2020 Perşembe 17:25
'Kopyala yapıştır' mucidi Larry Tesler yaşamını yitirdi

Kopyala ve yapıştır kısa yolunun mucidi olaran Larry Tesler 74 yaşında hayatını kaybetti.

Bilgisayarların herkes için ulaşılabilir olmadığı bir dönemde, 1960'lı yıllarda Silikon Vadisi'nde çalışmaya başlayan Tesler; kes, kopyala ve yapıştır gibi komutlarını hayata geçirerek kişisel bilgisayar deneyiminin en önemli yeniliklerinden birine imza atmıştı.

Araştırmacı olarak iş kariyerine başlayan Tesler, 1945 yılında New York şehrinde doğduktan sonra Stanford Üniversitesi'ni bitirmişti.

Bilgisayar sistemlerinin kullanılması daha kullanıcı dostu olması için kullanıcı ara yüz tasarımında uzmanlaşan bilgisayar bilimcisi, 1980 yılında Steve Jobs tarafından başmühendis olarak Apple'a alındı ve burada 17 yıl çalıştı.

Tesler günümüzde hala satılan Mac bilgisayarların atası olan Apple Lisa projesinde görev aldı.

Tesler’in insanların hayatını kolaylaştıran en büyük kolaylıklardan birisi de, kopyala yapıştır oldu. Tesler, CTRL + C / CTRL + V gibi hayatımızın başrolü haline gelen iki kısayolun mucidi.

1997 yılında Apple’daki kariyerine son veren Tesler’in ölüm nedeni henüz belirlenmedi.

Son Güncelleme: 20.02.2020 17:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.