07 Ocak 2016 Perşembe 12:44
Las Vegas CES 2016'nın ilk teknoloji şovunda inanılmaz şeyler var !

Las Vegas fuarı CES 2016 teknoloji fuarı en yeni gelişmelerle, büyük bir ziyaretçi kitlesinin takipiyle devam ederken, en yenilikler tek tek açıklanıyor. Ayakkabıdan buzdolabına teknolojik yeniliklerin tanıtıldığı Ces 2016 fuarında yok yok. İşte fuardan yenilikler...

Amerika'da Las Vegas'ta teknoloji şovu görkemli sunumlarla sürüyor | CES 2016 fuarı teknolojik en yeni gelişmelerle, büyük bir ziyaretçi kitlesinin takipiyle devam ederken, en yenilikler tek tek açıklanıyor. Ayakkabıdan buzdolabına teknolojik yeniliklerin tanıtıldığı Ces 2016 fuarında yok yok. İşte fuardan yenilikler...

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’nin Las Vegas kentinde tertip edilen Consumer Electronics Show (CES) 2016’ya sensörler damga vurdu. Tanıtılan bir hayli cihaza yerleştirilen sensörler, teknolojik ürünlerin görmesini, duymasını ve hissetmesini sağlıyor. Buzdolaplarının kapakları dokunmadan açılıyor, robotlar evde güvenlik görevlisi gibi çalışıyor.

Hayatımızın en mühim parçalarından biri sensörler olmaya başladı. Günlük hayatta bir hayli alanda kullanmaya başladığımız sensörler gün geçtikçe yaygınlaşmaya da devam ediyor. Cihazlara görme, duyma ve hissetme gibi yetenekler sağlayan sensörler, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’nin Las Vegas kentinde tertip edilen dünyanın en oldukça büyük tüketici elektroniği fuarı Consumer Electronics Show (CES) 2016’nın da en mühim konularının başında geliyor. Toshiba TNB’nin davetiyle katıldığımız CES 2016’da neredeyse tüm şirketler, kullandıkları sensörlerle şu ana kadar geliştirilmiş en akıllı cihazları tüketicilerin beğenisine sundu.

Bu yıla damga vuracak teknolojik oyuncaklar - CES 2016

HAYATIN HER ALANINDA

Spor ekipmanlarıdan beyaz eşyalara, otomotivden ayakkabılara kadar bir hayli değişik ürüne sensörler yerleştirilmiş durumda. Bu yeni trend yalnızca kullanıcıların hayatını kolaylaştırmakla kalmıyor, bu arada enerji kaynaklarının daha etkili ve verimli kullanılmasını da sağlıyor. Bunun en iyi örnekleri ise geçtiğimiz gün CES 2016’da tanıtıldı. 

Buzdolapları, kapaklarını dokunmadan açıyor, eksilen yiyeceklere göre sipariş verebiliyor. Yeni kuşak ayakkabılar, içinde bulunan sensörlerle ölçüm yapabiliyorken robotlar artık evlerde güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlıyor. Kısaca sensörler artık hayatımızın her alanında yer almaya başlıyor. İşte CES 2016’da sensörlerin damgasını vurduğu en yeni teknolojik ürünler…

BUZDOLABININ KAPISI DOKUNMADAN AÇILIYOR

LG sensörleri buzdolabı modellerinden kullanmaya başladı. Şirketin fuarda tanıttığı ‘Signature’ serisi yeni buzdolabı modelinin alt bölümünden bir sensör bulunuyor. Elleri dolu olan kullanıcılar aynı son kuşak otomobillerin bağjlarında olduğu gibi ayaklarını bu sensörlere doğru tuttuğunda buzdolabının kapıları açılıyor. 

Buna ek olarak LG’nin yeni modelinin canlı bir bölümü de bulunuyor. Buzdolabı kapağını açmaya lüzüm duymadan cama iki defa vurulduğunda bu bölümün ışığı yanıyor. Böylelikle enerjiden tasarruf edilmiş oluyor. LG’nin Signature serisi buzdolabı önümüzdeki aylarda satışa çıkacak.

3D YAZICIYLA SENSÖRLÜ AYAKKABI

Spor ayakkabılar hakkında dikkat çeken markalardan biri olan New Balance, yeni modeline sensör yerleştirdi. Teknoloji şirketi Intel ile işbirliği yapan şirket, 3D yazıcı teknolojisiyle ürettiği yeni modelinde Intel’in Curie’ adındaki çipi kullanıyor. Bu sayede kullanıcıların aktivitelerinin akıllı telefonlardan takip edilmesini sağlanıyor.

New Balance’ın bu alanda çalışmaları yalnızca ayakkabı ile sınırlı kalmayacak. New Balance CEO’su Rob DeMartini’nin paylaştığı bilgilere göre akıllı saat ve öbür spor ekipmanlarında da sensörler kullanılmaya başlanacak.

DÜNYANIN İLK AKILLI AĞIRLIĞI

CES 2016’da dikkat çeken ürünlerinin başında akıllı ağırlıklar vardı. Spor teknolojileri alanında çalışmalar yapan Bowflex şirketi, geliştirdiği yeni ağırlık modelinde hareket sensörleri kullanmaya başladı. 

’ST560’ adındaki model, kullanıcıların kaç set ağırlık kaldırdığını ölçüyor. Bluetooth bağlantısı ile bu ölçümleri akıllı telefonlara gönderen cihaz, bu arada hareketlerin doğru yapılıp yapılmadığını da denetim ediyor. Antreman zamanları da bu akıllı ağırlık tarafından hatırlatılıyor. Bowflex ST560’ın satış fiyatı 499 dolardan başlıyor.

AKILLI BUZDOLABI DÖNEMİ BAŞLADI

Samsung, yeni kuşak buzdolabı ‘Family Hub’ modelini tanıttı. Üzerinde 21.5 inçlik dev bir dikey ekrana sahip olan yeni model, Wi-Fi aracılığı ile internete bağlanıyor. Bu sayede kullanıcılara bir hayli uygulamadan yararlanma fırsatı sunan model, içinde bulunan kameralar aracılığı ile dolapta azalan yiyeceklere göre bir sipariş listesi hazırlıyor. 

Mastercard ile yapılan işbirliği ile hazırlanan sipariş listesi tek dokunuşla sipariş verilebiliyor. Buna ek olarak müzik ve takvim gibi uygulamalar da Samsung’un yeni buzdolabında yer alıyor. Yeni modelin önümüzdeki aylarda satışa çıkması bekleniyor.

HEM KAYKAY HEM ROBOT

Son dönemlerin en dikkat çeken trendlerinden biri olan elektrikli kaykaylar (hoverboard) giderek akıllanıyor. Intel, NineBot ve Segway şirketlerinin düzenlediği işbirliğinden akıllı bir hoverboard modeli çıktı. 

İstenildiği vakit ulaşım aracı olarak kullanılan cihaz, bu arada bir robot. Ortada bulunan bloktan çıkan ekran sayesinde bir robota dönüşen cihaz, Intel’in görüntü tanıma sensörü RealSense teknolojisiyle akıllı bir robota dönüşüyor. Zil çaldığında kapıya giderek güvenlik kontrolü yapan robot, sahiplerinin komutlarını da yerine getiriyor.

SÜRÜCÜSÜZ HİBRİT SENSÖR

Amerikan otomotiv devi Ford Motor Company’nin Başkanı ve CEO’su Mark Fields, CES’te Google ile işbirliği düzenlediği sürücüsüz otomobillerde kullanacağı Velodyne markalı hibrit sensör cihazını tanıttı.

KENDİ KOLANI KENDİ YAP

Kahve makinelerinden ilham meydan Keurig şirketi, kendi kolasını yapmak isteyenler için bir makine geliştirdi. ‘Kold’ adındaki cihaza, Coca-Cola’nın ürettiği özel kapsüller yerleştiriliyor. 

Tıpkı bir kahve makinesi gibi çalışan cihaz, bardağa saniyeler içerisinde kola dolduruyor. CES 2016 ile birlikte satışa çıkan Keurig Kold’un satış fiyatı 299 dolardan başlıyor. 4’lü paketten oluşan Coca-Cola kapsülleri ise 3.99 dolardan satılıyor.

TEK ŞARJLA 600 KM

EMİSYON skandalından sonra AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ pazarında zorlu günler geçiren Volkswagen, CES 2016’da elektrikli bir van modeli tanıttı. Budd-e adındaki model, tek bir şarjla 600 kilometre yol gidebiliyor. 

Saatte 160 kilometre hıza çıkabilen araçta 101 kWh’lik batarya setine sahip. Bu sayede 15 dakikada yüzde 80 şarj olabilen Budd-e’nin 2019 senesinde satışa çıkması bekleniyor.

SÜRÜCÜSÜZ KIA’LAR 2030’DA GELİYOR

SÜRÜCÜSÜZ otomobiller tüm üreticileri harekete geçirdi. Güney Koreli otomotiv şirketi Kia, ‘Drive Wise’ adındaki yeni markayla sürücüsüz otomobil teknolojisi için gaza bastı.

Otonom sürüş için bir çatı marka olan yeni şirket bünyesinde 2018 yılına kadar 2 milyar dolar yatırım yapılacak. Kia’nın ilk ürünleri ise 2020 senesinde kullanıcılara sunulmaya başlanacak. Tam otonom araçlar ise 2030 senesinde satışta olacak.

SAMSUNG’TAN AKILLI SAATTE iPHONE ATAĞI

Giyilebilir teknolojilerin en popüler ürünleri olan akıllı saatlerde rekabet kızışıyor. Rekabeti kızıştıracak yeni bir hamle ise Samsung’tan geldi. Şirket, akıllı saat modeli Galaxy Gear S2’nin önümüzdeki aylarda iPhone modellerini de desteklemeye başlayacağını açıkladı. 

Daha evvel Galaxy Gear S2 modelleri yalnızca Android işletim sistemli akıllı telefonlarla ahenkli olarak çalışabiliyordu. Ayrıyeten Galaxy Gear S2’nin ‘Classic’ serisi de tanıtıldı. 18 ayar altın ve platinum modelleri ailenin yeni mensupları meydana geldi.

Son Güncelleme: 07.01.2016 12:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.