15 Ağustos 2015 Cumartesi 15:55
LG, Hi-Fi Müzik Servisini Tanıttı!

Güney Kore merkezli teknoloji devlerinden LG, müzik sektörüne adım adıyor. Detaylar haberimizde... Spotify'ın yükselişi ve milyonlarca kullanıcıya ulaşmasından sonra piyasaya Apple Music ile giriş yapan Apple,

güzel bir ivme yakalayarak başarısını sürdürüyor. Şimdi ise LG, farklı yoldan da olsa bu sektöre dahil olma kararı aldı. Hali hazırda bir süredir geliştirilmekte olduğu söylenen Hi-Fi müzik servisi, bizzat LG tarafından resmi olarak duyurulmuş bulunmakta.

Çevrim içi şarkı dinleme servislerinden büyük oranda farklı olacak olan LG'nin yeni hizmeti, üstün kalitede şarkılara ulaşmamızı ve onları indirmemizi sağlayacak. Şu an piyasada bulunan şarkılar 320 kbps olsa dahi 16 bit değerinde çalışmakta.

Bu oranı çok daha yükseğe çıkaracak olan LG, 24 bit şarkıları kullanıcılara sunacak. Normal bir CD ses kalitesinden oldukça daha iyi netliğe sahip olan bu şarkılar, 24 bit çözümlemesi ile birlikte kulağımızdaki pası alacak desek yeridir.

Başlangıçta 8 ülkede hizmete açılacağı belirtilen servisin ardından 70 ülkede aktif olması planlanıyor.

Henüz Türkiye'nin bu ülkeler arasında olup olmadığını belli değil ancak tahminler servisin ülkemizde de açılacağı yönünde. LG G2, G3, G4 ve G Flex 2 cihazlarını desteklediği söylenen Hi-Fi müzik servisinin 24 bit çözümleme özelliğine sahip diğer Android telefonları aracılığıyla da kullanılabileceği belirtildi

. LG, tüm kullanıcıların hizmeti kullanmaları adına her ay 2 şarkıyı ücretsiz indirme imkanı tanıyacak. Aynı zamanda %50 oranında indirimler de uygulayacak olan firmanın servisi cazip hale getireceğini söylemek mümkün.

Son Güncelleme: 15.08.2015 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.