17 Mayıs 2016 Salı 20:26
Marmara Otoyolu ihalesi sonuçlandı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım 3. Köprü bağlantı yolları ihalesinin sonucunu paylaştı. Yıldırım, "Kuzey Marmara Otoyolu ihalesine 8 teklif geldi. 169 km uzunluğundaki Kurtköy-Akyazı ihalesini Limak-Cengiz OGG kazandı. 88 KM'lik Kınalı-Odayeri kesimini Kolin-Kalyon OGG 7 yıl 9 ay teklif ile kazandı. 250 kmlik yol için toplam maliyeti yaklaşık 7 milyar TL'yi buluyor." dedi.

Yıldırım, "Yatırım süresi yaklaşık 3 yıl kadar. Tabii arazide neyle karşılaşacağız bilemeyiz. İhalenin yapılış şekli şöyle; verilen trafik garantileri, kilometre başına belirlenen geçiş ücretleri var, buna karşılık en az işletme süresi veren firma kazanmış oluyor.

Buna göre kazanan ortaklık Limak Cengiz Ortak Girişimi'dir. Verdiği süre 6 yıl 9 ay 12 gündür. Bundan 3 yıl yapım süresini düşerseniz geriye 4 yıla yakın bir işletme süresi sonunda yol, karayollarına devrolacak.

Havalimanı'ndan Kınalı'ya Edirne asfaltına TEM yoluna bağlamak için 88 kilometrelik bir bölüm daha var. O bölümü yine YİD modeliyle yapıldı. Buraya da 8 teklif geldi. Bunların içinde yapımsüresi dahil olmak üzere en düşük işletme süresini veren grup Kolin Kalyon Ortak Girişim Grubu'dur. Teklif edilen süre 7 yıl 9 ay 12 gündür. Buradan 3 yıl yapım süresini çıkardığınızda 4 yıl gibi bir işletme süresi kalmış olacaktır" açıklamasını yaptı.

GEÇİŞ ÜCRETLERİ

Bakan Yıldırım otoyolun geçiş ücretleriyle ilgili öngörülerini de paylaştı. Yıldırım, "Kurtköy-Akyazı arası için toplam geçiş ücreti yaklaşık 19 TL + KDV olacak. Kınalı'dan Akyazı'ya kadar toplam ücret 52 TL + KDV olacak. Kurtköy'den 3. havalimanına olan mesafenin geçiş ücreti 25 TL+KDV olacak. Kınalı-Havalimanı arası bölüm için toplam geçiş ücreti yaklaşık 10,5 TL + KDV olacak" dedi.

Son Güncelleme: 17.05.2016 20:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.