06 Ocak 2016 Çarşamba 12:08
Meteoroloji uyardı! Sıcaklık artıyor ama..

 Yağışların Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Kahramanmaraş ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Ayrıca uzmanlar ısınan hava ile birlikte eriyen kar sularının oluşturacağı sel, su baskınları ve yüksek zirvelerde bulunan kar yığınlarından kopacak parçaların oluşturacağı çığ tehlikelerine karşı vatandaşları uyardı.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, zamanla Marmara ve Ege’de kuvvetli, Kuzey Ege kıyılarında fırtına şeklinde esecek.

BUZLANMA VE DON OLAYI

Türkiye’nin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi beklenirken Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Meteoroloji, “Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da muhtemel çığ tehlikesine karşı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” uyarısını da yaptı.SOBA VE BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ UYARISI

Batı bölgelerde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esmesinin beklendiğini belirten Meteoroloji, muhtemel soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altını çizdi.

KAR ERİMELERİNE DİKKAT

Meteoroloji, kar erimelerine dair de bir uyarı yaptı:

“Batı Karadeniz’de mevcut kar örtüsünün devam eden yağmur ve yüksek sıcaklık sebebiyle Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde hızlı kar erimelerine neden olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, heyelan, su baskını vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin, gece saatlerinde Edirne ve Çanakkale çevrelerinin hafif olmak üzere yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kütahya çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Kahramanmaraş çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; hafif olmak üzere genellikle yağmur, bölgenin kuzeydoğusunda karla karışık yağmur yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, bölgenin doğusunda karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

ANKARA: Çok bulutlu, hafif ve aralıklı yağmurlu. (10)

İSTANBUL: Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu. (14)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu. (21)

Son Güncelleme: 06.01.2016 12:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.