21 Şubat 2017 Salı 10:06
Microsoft'un kurucusu Bill Gates İlginç Açıklamada Bulundu !

Amerikan teknoloji sitesi Quartz’ın sorularına yanıt veren Gates, robotların geleceğine ilişkin değerlendirmede bulundu. Araştırmaların yaklaşık 30 yıl içerisinde robotların insanların yaptığı işlerin yarısını yapabileceği yönünde olduğunu ifade eden Gates, robotların da tıpkı bir vatandaş gibi bazı yükümlülükleri yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Bill Gates, verginin toplumun ayakta kalması ve devletin hizmetlerini verimlilik içerisinde yerine getirebilmesi için önemli bir araç olduğunu belirtti. Gates, robotların da vergi ödesin yorumunda bulundu.

İnsanların yerine robotların geçeceği araştırmasına vurgu yapan Gates, vergi ödeyen insanların iş hayatından çekilmesinin ardından önemli bir vergi kaybı yaşanacağını söyledi. Devletlerin için ciddi bir gelir kaynağının azalacağını ifade eden Gates, bu durumu dikkate alarak robotların da vergi ödemesi gerektiğini söyledi.

Gates, böylece insanın yerine robot çalıştırmanın avantajı azalır ve insanların işini kaybetmesi daha da zorlaşır değerlendirmesinde bulundu. Bill Gates ayrıca, robotların ödediği vergilerin, işini kaybeden insanların sosyal yaşamını düzene sokmak ve işini kaybetmiş olmaktan doları gerek duyduğu harcamalarda kullanılabileceğini söyledi.

Bill Gates son olarak, böyle yapılması durumunda insan çalışanlardan robot çalışanlara geçişin daha makul ve daha yumuşak olmasının mümkün olabileceğini ifade etti.

Son Güncelleme: 21.02.2017 10:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.