20 Aralık 2015 Pazar 19:53
Mobil iletişime yapılan yatırımlar artıyor! İşte o artışlar ?

Bilgi teknolojileri ve iletişim sektörünün hükümet tarafından stratejik sektör olarak kabul edildiğini belirten BTK Başkanı  Sayan, Türkiye'de haberleşme sektörünün bu yılın ikinci çeyreğinde 9,6 milyar lira olan net satış gelirlerinin, üçüncü çeyrekte 10,4 milyar liraya, aynı dönemdeki 1,2 milyar lira olan yatırım miktarının ise 1,5 milyar liraya yükseldiğini kaydetti.
Bu yılın ikinci çeyreğindeki 399 dakika olan mobil aylık görüşme süresinin 404 dakikaya çıktığını dile getiren Sayan, 145 dakika olan sabit hatlarla görüşme sürenin ise 134 dakika olarak gerçekleştiğini bildirdi. Bu yılın üçüncü çeyreği itibarıyla sabit ve mobil hatlardan abone başına elde edilen gelirlerde (ARPU) de önemli bir değişim gerçekleştiğine dikkati çeken Sayan, 2010'da 22,3 lira olan sabit ARPU'nun 2015 yılı üçüncü çeyreğine kadar yatay bir seyir izleyerek 23,5 lira, 2010'da 18,7 lira olan mobil ARPU'nun ise 2015 yılı üçüncü çeyreği itibarıyla 24,8 liraya yükselerek, ilk defa sabit ARPU'nun üzerinde yer aldığını söyledi.
Sektördeki sabit genişbant internet abonesinin 9,1 milyondan 9,2 milyona çıktığını, mobil genişbant abone sayısının ise 35,3 milyondan 37,5 milyona ulaştığını anlatan Sayan, sabit ve mobil genişbant abone sayılarındaki artışa paralel olarak abone başına internet kullanımındaki artış trendinin devam ettiğini belirtti.
Ayrıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın 3. çeyrek raporuna ilişkin önemli verileri açıkladığını hatırlatan Sayan, bilgi teknolojileri ve iletişim sektörünün hükümet tarafından stratejik sektör olarak kabul edildiğini bildirdi.

 

Son Güncelleme: 20.12.2015 19:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.