27 Mayıs 2018 Pazar 12:00
Nasa Ay'a Tekrar Astronot Gönderecek!

Geçtiğimiz sene ABD Başkanı Donald Trump’ın da emriyle hareketlenen proje, 1972 yılından bu yana Amerika’nın Ay’a astronot gönderdiği ilk proje olacak. 2019 yılı itibari ile işleme konulması beklenen proje, ilk olarak bir dizi robotik uzay misyonunu gerçekleştirecek. Uygun şartlar hazırlandığında ise uzun yılların ardından tekrar ABD’li astronotlar Ay’a ayak basmış olacak.

Konuya dair NASA Bilim Görevleri Müdürlüğü yöneticisi Dennis Andrucyk, “Yakın gelecekte Ay’a ticari taşıma hizmetlerini bir aşama daha geliştirerek, turistik ve ticari uzay araçlarının rahat iniş yapabileceği alanlara yönelik bir saha çalışması yapmayı planlıyoruz. Bu gelişmeler ışığında uzay turizmi daha etkin bir hal alabilecek." sözleri ile bu adımın önemini vurguladı.


SpaceX kurucusu Elon Musk’ın da bu tür bir girişim hayali olduğu düşünüldüğünde bu projenin SpaceX cephesinde bir ortaklığa dönüşüp dönüşmeyeceği konusunda henüz bir açıklama bulunmuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.