06 Aralık 2018 Perşembe 22:22
Nokia 8.1 Tanıtımı Tüm Dünyada Yapıldı

Nokia 8.1 Tanıtımı

Geçmişteki başarılı yıllarını yakalamak için son dönemde yeniden atağa kalkan Nokia en son modeli olan Nokia 8.1 modelinin tanıtımının tüm dünyada aynı anda yaptı.

Geçmişte cep telefonu piyasasının en önemli aktörlerinden olan Nokia yanlış yatırım ve geliştirme faaliyetleri sonucu bir dönem neredeyse yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştı. Toparlanması uzun süre alan firma son dönemde aradaki farkı kapatmak adına yeni modellerini birbiri ardına piyasaya sürmeye başladı. Bunlar içerisinde en son piyasaya sürülen Nokia 8.1 fiyat ve performans anlamında oldukça iddialı görünmektedir.

Nokia 8.1 Donanım ve Performans

Snapdragon 710 işlemcisinin kullanıldığı telefon performans anlamında son dönemin en iddialı Nokia modeli olarak ön plana çıkmaktadır. 6,18 inç ekran büyüklüğüne sahip telefon 1180 x 2246 FHD+ piksel çözünürlüğü ile oldukça iddialı durumdadır. Mavi, siyah, kırmızı ve Gümüş renkleri ile üretimi yapılmaktadır.

180 gr. ağırlığında olan telefon cam kapaklı ve alüminyum gövde malzemesi ile ürerimi yapılmaktadır. 4 ve 6 GB ram oranı seçenekleri ise son derece tatminkâr durumdadır. 64 ve 128 GB arttırılabilir hafıza alanına sahiptir. Corning Gorilla Glass, çerçevesiz ve çentikli ekran özellikleri ile son derece etkileyici bir görselliğe sahip durumdadır. Ekran gövde oranı ise 82,06 olarak gerçekleşmektedir. 3500 mAh batarya gücüne sahip telefon hızlı şarj özelliği ile de kendi segmentine göre oldukça ideal durumdadır. Nokia 8.1 dananım ve performans özellikleri bu şekildedir.

Nokia 8.1 Yazılım Özellikleri

Nokia firmasının bu modeli yazılım anlamında da kendi segmentinin üstünden bir performans ortaya koymaktadır. Android 9.1 Pie yüklü olacak olan telefonda. 12+13 MP 2 adet arka kamera ve 20 MP ön kamera yer almaktadır. Nokia 8.1 yazılım özellikleri bu şekildedir.

Nokia 8.1 Fiyatı

4 ve 6 GB ram, 64 ve 128 GB dâhili hafıza özelliklerine sahip olarak satışa sunulan cep telefonu henüz ülkemizde resmi satışa sunulmasa da Avrupa resmi satış fiyatının 400 Euro olması beklenmektedir. Özelliklerine göre Nokia 8.1 fiyatı oldukça uygun olduğunu söyleyebiliriz

Son Güncelleme: 12.12.2018 20:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.