09 Mayıs 2014 Cuma 10:46
Ödenmeyen Faturalara Yüksek Gecikme Zammı

Ödenmeyen elektrik faturalarına yüksek gecikme zammı uygulanacak. Zam oranı yıllık yüzde 16,8 olacak.

 

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’ni yayınladı. Buna göre elektrik faturalarında uygulanan gecikme zammı yüksek tutulurken (Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun baz alındı) abonelerin şikâyetlerine neden olan ‘1 TL’lik tahsilat bedeli alınmasına son verildi.

 

 

Elektrik abonelerinden fatura tahsilatı gerekçesiyle banka ya da PTT şubelerinden herhangi bir bedel tahsil edilemeyecek. Aboneler, elektrik borçlarını kredi kartıyla ödeyebilecek. EPDK kaynakları, görevli tedarikçi şirketlerin tarifelerinde tahsilat masraflarının da yer aldığını belirterek, “Abonelerden, hiçbir ad altında tahsilat yapılamayacak.” bilgisini verdi.

 

 

Elektrik faturaları, son ödeme tarihinden en az 10 gün önce aboneye bildirilecek. Abonenin tercih etmesi halinde, ödeme bildirimi elektronik posta yoluyla da gönderilebilecek.

Son Güncelleme: 09.05.2014 10:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.