10 Ağustos 2016 Çarşamba 13:05
Pokemon GO 200 Milyon Dolar Kazandı

Dünya genelinde milyonlarca kişiye kısa sürede erişmeyi başaran Pokemon Go’nun ilk ayındaki kazancı belli oldu. Pokemon Go 1 ay içinde üreticisi Niantic’e büyük bir servet kazandırdı.

Niantic şirketi Pokemon Go sayesinde kısa sürede 200 milyon dolarlık bir gelir elde etmeyi başardı. 1 aylık zaman zarfında elde edilen oyun adeta para basıyor.

Sensor Tower adlı sitenin yayınladığı raporda son zamanların en popüler oyunlarından Clash Royale ve Candy Crush Saga’nın ilk ay gelirleriyle Pokemon GO karşı karşıya geliyor. Grafiğe göre Pokemon GO ayın ortalarına kadar Clash Royale ile benzer bir ilerleme kaydetmiş ve 75 milyon dolar seviyesine çıkmış. Buradaki esas kırılma noktası ise Japonya çıkışı olmuş. Bu çıkışla birlikte indirme sayıları uçuşa geçen Pokemon GO’nun elde ettiği gelirin 200 milyon dolar seviyesine geldiği görülüyor. Candy Crush Saga’nın ilk ay rakamlarının ise çok gerilerde olması dikkat çekiyor. Bu tablo doğrultusunda Candy Crush Saga’nın da popülerliği biraz geç yakalayan bir oyun olduğunu söyleyebiliriz. Oyunun daha fazla ülkeye ulaşması ve gelişmesiyle rakamların daha da artması bekleniyor.

Son Güncelleme: 10.08.2016 13:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.