07 Temmuz 2020 Salı 18:35
Rusya'da bir gazeteciye vatan hainliği suçlaması

Rus Uzay Ajansı Roscosmos’un basın danışmanı görevini yürüten eski gazeteci Ivan Safronov, vatana ihanet suçlamasıyla gözaltına alındı. Safronov’un mevcut görevi nedeniyle değil daha önce yaptığı bir haberle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındığı açıklandı.

Mayıs ayından bu yana Roscosmos’ta basın danışmanlığı görevini yürüten Safronov, daha önce Kommersant ve Vedomosti adlı iki ayrı gazetede askeri konularda haberler yapan bir gazeteci olarak çalışıyordu.

Safronov hakkında Haziran 2019’da yaptığı bir haberde devlet sırlarını ifşa etmekten dava açılmıştı. Söz konusu haber Rusya’nın Mısır’a SU-35 savaş uçakları teslim etmesiyle ilgiliydi. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo o dönemde Mısır'ın Rus savaş uçaklarını satın alması halinde Mısır'a yönelik ambargo uyarısında bulunmuştu. Mısır'ın, Rusya'ya 20 adet SU-35 uçağı sipariş ettiği savunulan haber, daha sonra gazetenin internet sayfasından da kaldırılmıştı.

RIA Haber Ajansı'nın haberine göre Rus Güvenlik Servisi, Safronov hakkında yabancı istihbarat servisleriyle çalışmak ve açıklanmayan bir NATO ülkesine gizli askeri bilgileri vermekle suçlandığını belirtiyor.

Safronov’un babası Ivan Safronov da yine Kommersant gazetesinde askeri haberler yapan bir gazeteciydi. Ancak baba Safronov, 2007 yılında yaşadığı apartmanın beşinci katındaki dairesinden düşerek hayatını kaybetmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.