08 Ağustos 2020 Cumartesi 14:01
Rusya’lı 86 YouTube kanalı kapatıldı

YouTube, Rusya ile bağlantılı olan 86 kanal, 3 blog ve AdSense hesabını engelledi.

Youtube, 2020 yılının ikinci çeyreği için hazırladığı yanlış bilginin yayılması ile mücadele raporunda, engellenen söz konusu kanalların bazılarının Avrupa Birliği, Litvanya, Ukrayna ve ABD hakkında İngilizce, Rusça ve Farsça dillerinde manipülatif ve yanlış bilgileri yaydığı bildirildi.

"Yanlış bilgi yayıyorlardı"

Kırım Haber Ajansı'nın aktardığına göre, 7 kanal Rusça ve Almanca dillerinde Rus ve Suriye politikaları hakkında ve ABD’deki Covid-19 durumu ile ilgili yanlış bilgiler yayıyordu. Bunun dışında engellenen kanalların Kremlin’in dış ve iç politikası hakkında yalan bilgiler paylaştığı belirtildi.

Çin merkezli 2 bin 2 bin 596 kanal kapatıldı

Bununla birlikte raporda, Çin merkezli 2 bin 596 kanalın engellendiği ifade edildi. Kapatılan kanalların arasında, ABD’deki koronavirüs olaylarıyla ilgili siyasi içerik yayınlayan Çinli kanalların da bulunduğu kaydedildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.