10 Ekim 2016 Pazartesi 12:17
Samsung, Apple'a 120 milyon dolar tazminat ödeyecek

Güney Koreli ve ABD'li iki dev şirket arasında birçok konuda patent davası yaşandığını biliyoruz. Bu davaların bir tanesi de 2011 yılında açılmıştı. Apple “açmak için kaydırın" özelliğini izinsiz kullandığı gerekçesiyle Samsung'a tazminat davası açmıştı.

Söz konusu davada Samsung'un 120 milyon dolar ödemesi kararlaştırılmıştı. Lakin Samsung temyiz mahkemesine başvurdu ve Washington Federal Temyiz Mahkemesi şubat ayında bu kararı bozdu. Fakat Apple vazgeçmedi ve hakkını başka mahkemelerde aradı.

Son karara göre yine Samsung'un Apple'a 120 milyon dolar tazminat ödemesine hükmedildi. Şimdilik iki dev şirket arasındaki patent mücadelesinde son durum bu. İlerleyen dönemde Samsung yine temyiz mahkemelerinde kararın bozulması için mücadele verebilir. Fakat Samsung kararı kabul edip ödemeyi gerçekleştirirse dava kapanacak.

Son Güncelleme: 10.10.2016 12:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.