25 Nisan 2016 Pazartesi 19:03
Samsung Galaxy Note 6 ne zaman çıkacak ve fiyatları ne kadar olacak? Özellikleri neler?

SAMSUNG GALAXY NOTE 6 NE ZAMAN ÇIKACAK

Teknoloji firmasının bir an önce satışa sunması beklenen Note 6 modelleri hakkında şimdiden sorulan birçok soru var. Modelin ne zaman çıkacağı herkes tarafından çok merak ediliyor. Note 5 modeli daha yeni çıkmış olmasına rağmen, Galaxy Note 6 hakkında basına bilgiler sızmaya başladı. Sabırsızlıkla beklenen model ile ilgili ilk bilgiler Çin'den geldi. İddialara göre Galaxy Note 6'da 6GB RAM özelliği bulunacak. Samsung firması bugünlerde Galaxy S7 ve S7 Edge modelleri ile ilgileri üzerine toplarken, teknoloji meraklılar Note 6 modeli hakkında bilgiler de almak istiyorlar. Çin kaynaklı haberlere göre Note serisinin daha önceki Galaxy Note serisi modellerinde olduğu gibi Galaxy Note 6’da da başlıca özellikler olacak. Yapılan bazı haberlere göre Samsung Galaxy Note 6 modeli, kavisli ekrana sahip olacak ve Note 5’e kıyasla 0,1 inç daha büyük bir ekrana sahip olacak. Boyutunda artış beklenen modelin pil kapasitesinin de büyük oranda arttırılması bekleniyor.

İddiaya göre Note serisi ekranları üç sene aradan sonra Galaxy Note 6 ile birlikte daha da büyüyecek. 5.8 inç büyüklüğünde Quad HD çözünürlüklü ekrana sahip olacak Galaxy Note 6’nın Super AMOLED ekranında bu defa Slim RGB alt piksel diziliminin kullanılacağı belirtiliyor. Ayrıca Samsung firması daha önceki AMOLED ekranlarında PenTile ya da elmas piksel dizilimi kullandı. Bazı özellikleri böyle olması beklenen Samsung Galaxy Note 6 modeli ne zaman çıkacak sorusu ise henüz yanıtlanmış değil. Fakat modelin çıkış tarihinin 2017 yılında olması bekleniyor. Sıklıkla hakkında araştırmalar yapılan Samsung Galaxy Note 6 modelinin tanıtım tarihi, yapılan haberlere göre belli oldu. Güney Kore merkezli teknoloji firmasına yakınlığı ile bilinen bazı kaynaklara göre, Samsung Galaxy Note 6 modelinin tanıtımı, 2016 yılının Ağustos ayında gerçekleştirilecek ve model hakkında merak edilen her şey, tanıtım tarihinde gün yüzüne çıkacak.

SAMSUNG GALAXY NOTE 6 ÖZELLİKLERİ VE FİYATLARI

Galaxy Note 6’nın dikkat çeken özelliklerinden biri kuşkusuz 6GB RAM olacak. 6GB RAM mobil dünyasında ilk defa dillendirilmiyor. Daha önce Huawei P9’da da 6GB RAM’in kullanılacağı iddia edildi. Galaxy Note serisinde RAM değeri her zaman dikkat çeken bir özellik oldu. Dolayısıyla Galaxy Note 6’da 6GB RAM görmek sürpriz olmayacaktır. 64GB/128GB UFS 2.0 teknolojisine sahip dahili depolama Galaxy Note 6’da yer alacak kesin özellikler arasında yer alıyor. Daha gelişmiş bir S-Pen kalemin Galaxy Note 6’da bizleri beklediğini görüyoruz. Yeni S-Pen kalem 1024 basınç nokta özelliği sayesinde daha kolay çizim ve yazı yazmayı mümkün hale getirecek. 1024 seviye basınç hassasiyetli kalem daha önce Surface Pro 4’ta karşımı çıktı. Beş eksenli Super OIS Plus özellikli 12MP arka kamera, Snapdragon 820, Exynos 8890, microSD kart desteği Galaxy Note 6’da yer alması muhtemel diğer özellikler olacak. Samsung Galaxy Note 6 fiyatları konusunda da henüz belirlenmiş bir fiyat yok fakat bir önceki model olan Note 5 modeli 2500 – 3000 TL fiyat aralığında olduğu için Note 6’nın da bu civarda fiyatlara sahip olması bekleniyor.

Son Güncelleme: 26.04.2016 01:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.