23 Ocak 2017 Pazartesi 11:56
Samsung, Galaxy Note 7 Neden Patlıyor ?

Patlayan Note 7 haberleri yüzünden firmanın itibarı ciddi anlamda düşmüş, Samsung yöneticileri tüketicilerden özür dilemek zorunda kalmıştı. Kendi kendine alev almaya başlayan Note 7 telefonların görülmeye başlanmasından sonra Samsung bu amiral gemisi niteliğindeki telefonunu piyasadan toplatmıştı.

Telefonlardaki pilleri yenileyerek tekrar Note 7'yi satışa sunan Samsung anlaşılan o ki gerekli testleri yapmamıştı ve 2. defa piyasaya sürülen Note 7'ler de alev alarak patlamışlardı. Bunun üzerine Note 7'nin üretimi ve satışı tamamen sonlandırılmıştı.

Samsung, Note 7'nin satışını ve üretimini durdurma kararı aldıktan sonra özel bir inceleme yürüterek Galaxy Note 7 patlama sebebini ortaya çıkaracağını duyurmuştu.

Bu açıklama beklenildiği gibi 23 Ocak tarihinde yapıldı. Samsung, kendi özel araştırmasının yanısıra 2 farklı bağımsız güvenlik firmasının da Note 7'yi incelemesine izin verdi.

Samsung ve bu iki firmanın incelemeleri sonucunda ise Note 7'lerin alev alma sebebi olarak ne Note 7'nin yazılımı ne de cihazın pil haricindeki donanımları gösterildi.

Araştırma sonuçlarına göre Note 7'nin 2 farklı patlama sebebi vardı. Patlama sebeplerinden ilki pillerin kasalarının elektrot düzeneği için çok küçük olmasıydı.

Bu durumdan ötürü pil içinde kısa devre oluşuyordu ve pil ısınmaya başlıyordu. Diğer sebep ise pillerdeki negatif elektrotların başlarının pil yapısı içinde yanlış konumlandırılmış olmasıydı.

Samsung, Note 7'lerin ilk piyasadan toplatılmasından sonra bu telefonların pillerini değiştirerek üzerlerine yeşil "güvenlidir" etiketi yapıştırarak tekrar satışa sunmuş; fakat güvenli telefonlar da yanmaya başlamıştı.

Bunun sebebi ise değiştirilmiş bataryalardaki pozitif elektrotun üzerindeki kaynak çıkıntısının izolasyon bandını delmesiymiş; hatta bazı bataryalarda hiç izolasyon bandı kullanılmadığına da rastlanılmış.

Son Güncelleme: 23.01.2017 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.