07 Ekim 2016 Cuma 17:47
Samsung Galaxy Note 7 Türkiye Dağıtımları Başladı

Samsung’un büyük umutlar ve yatırım ile satışa Note 7 telefonlarında yaşanan problem hem Samsung yöneticilerini, hem de Samsung kullanıcılarını üzmüştü. Samsung yaşanan batarya problemini kökten çözmek adına tüm Note 7 telefonları için değişim süreci başlatmış ve Note 7 satın almış olan kullanıcılarına para iadesi seçeneği dahil olmak üzere tüm seçenekleri sunmuş ve kullanıcılarını mağdur etmeyeceğini açıkça belirtmişti. Bu süreç halen devam ederken Note 7 Türkiye dağıtımları telefonlarını iade eden kullanıcılar için başladı.

Samsung Türkiye’den aldığımız bilgiler ışığında sizlere bazı bilgileri paylaşmak istiyorum. Samsung Galaxy Note 7 satın almış olan ve konu olan problem sebebiyle ürünlerini iade eden kullanıcıların telefonlarının dağıtımına yeniden başladı. Yaklaşık 2500 adet ürünün değişimine başlandığı bilgisini sizinle paylaşmak isterim.Önümüzdeki günlerde tüm Note 7 satın almış olan kullanıcıların değişimlerinin tamamlanacağı bilgisini de sizlerle paylaşmak isterim.

Samsung Türkiye’nin başında olan bir sorun ise, Türkiye’de satılmış olan tüm telefonların iade olarak Samsung firmasına geri gelmemesi. Operatör, basın yoluyla, vb. yollarla tüm kullanıcılara erişilmek istense de kullanıcılar telefonlarını iade sürecine sokmaktan hoşnut gözükmüyor.

Samsung Türkiye ile yaptığımız görüşmelerde, iade sürecini tamamlamak için tüm yolları deneyeceklerini, gerekirse müşterilerin bulunduğu noktada kendilerinden randevu alarak, kurye ile yeni ürünü teslim edip, eski ürünü alabilecelerini belirttiler. Aynı zamanda, Samsung Mobile ve Samsung mağazalarında cep telefonlarını değiştirmek isteyen tüketicilerin tüm resim, rehber ve dosyalarını ücretsiz olarak eski cihazlarından, yeni cihazlarına aktarabilecekler.

Peki yeni Samsung Note 7 lerin, yeni olduğunu nasıl anlayacağız? Daha önce sizlere verdiğim haberde, cihazınızın problemli olup olmadığını anlayacağınız, imei numaranız ile kontrol edebileceğiniz link ile değişim yapılmış olan cihazınızın yeni üretim olup olmadığını rahatlıkla anlayabileceksiniz. Ayrıca, elimize oluşan kutu tasarımı ile sizlere ürünün yeni üretim olup olmadığını anlayabileceğiniz basit birkaç notayı anlatacağım. Ürünün imei numarasının yer aldığı A etiketinin tam üzerinde ufak siyah kare şeklinde bir işaret bulunmakta. Cihazı açtığınızda ise, ekranın sağ üst köşesinde bulunan batarya göstergesi Google‘dan özel izin de alınarak yeşil renk ile yazılımsal olarak değiştirilmiş. Google standartları gereği renkli olmayan bu kısım Google ile yapılan ortak çalışmanın ardından yeşil olarak belirlenmiş ve yeni Note 7 lerin anlaşılması sağlanmış.

Ülkemizde Note 7 telefonların değişim sürecine başlayan Samsung, kısa bir süre sonra da ürünün satışlarına yeniden başlayacak. Note serisi meraklılarının beklediği tüm bilgileri aktardığımı düşünüyorum.

Son Güncelleme: 07.10.2016 17:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.