23 Ocak 2019 Çarşamba 19:19
Samsung, yeni Exynos işlemcisini piyasaya sürdü

İŞLEMCİNİN ÖZELLİKLERİ
Samsung'un yeni 14nm işlemcisi Exynos 7904, 2+6 çekirdek teknolojisini kullanıyor. İki çekirdek, 1.8 GHz hızında çalışan Cortex-A73'den oluşurken, 6 tanesi 1.6 GHz hızında çalışan Cortex-A53 içeriyor. Samsung, bu yeni işlemcinin, uygulamaların başlatılması ve web'de gezinme gibi görevlerde temiz bir kullanıcı deneyimi sağladığını iddia ediyor.

TELEFONLARA YENİ ÖZELLİKLER KAZANDIRIYOR
Samsung, Exynos 7904 işlemcisinin, orta segmentte bulunan akıllı telefonlara bazı görüntü yeteneklerinin gelmesini de sağlıyor. Yeni işlemci, üçlü kamera kurulumunu desteklediği gibi, 32 megapiksele kadar çözünürlüğe sahip tek bir arka kamerayı da destekliyor. 120fps'de full-HD (1920 x 1080 piksel) ve 30fps'de UHD (3840 x 2160 piksel) video oynatmayı destekleyen Exynos 7904, gömülü bir LTE modem ile birlikte geliyor.

Orta sınıf akıllı telefonlarda üst düzey multimedya ve görüntüleme performansı, ağ bağlantısı ve sorunsuz çoklu görev deneyimi sunmayı vadeden Exynos 7904, şimdiden seri üretime geçmiş durumda. Ancak Samsung, bu işlemciyi kullanan akıllı telefonların ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda herhangi bir bilgi vermedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.