16 Ocak 2017 Pazartesi 14:58
Samsung`un Başkan Yardımcısı Lee Jae-yong, rüşvet soruşturması kapsamında tutuklandı !

 Kasım ayında soruşturma kapsamında şirketin ofisine baskın düzenlenmişti. BBC Türkçe'de yer alan habere göre söz konusu soruşturmanın, Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin görevden uzaklaştırılmasına neden olan skandalla ilişkili olduğu belirtiliyor.

Samsung, Park'ın arkadaşı olan Choi Soon-sil'in yöneticisi olduğu kâr amacı gütmeyen bazı kuruluşlara devletten imtiyazlar koparabilmek adına bağış yapmakla suçlanıyor. Bu bağışların, Samsung'un şirket birleştirme sürecine siyasi destek almaya çalıştığı dönemde yapıldığı öne sürülüyor.

Samsung'un kurucusu Lee Byung-chul'un torunu, şu andaki başkan Lee Kun-hee'nin oğlu Lee Jae-yong geçen hafta içerisinde Seul'da savcılar tarafından yaklaşık 20 saat sorgulanmıştı.

ŞİRKET HİSSELERİ GERİLEDİ

Lee, şu anda Samsung Electronics'in başkan yardımcılığı görevini yürütüyor ancak babası Lee Kun-hee'nin 2014 yılında kalp krizi geçirmesinden dolayı şu anda Samsung şirketler grubunun fiili başkanı olarak gösteriliyor.





Savcılık, Samsung'un bu birleşmeye Devlet Başkanı Park'ın desteğini almak için arkadaşı Choi ve kızının birlikte sahibi olduğu bir kuruluşa 3,1 milyon dolar verdiğini öne sürüyor.

Son Güncelleme: 16.01.2017 14:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.