06 Aralık 2016 Salı 13:07
Samsung'un, Galaxy Note 7'yle ilgili açılan yeni davalarla başı dertte!

Samsung'a karşı açılan Galaxy Note 7 davalarında ilginç bazı gelişmeler yaşanıyor. Buna göre Note 7'nin kendilerine açtığı sorunlar için firmadan tazminat talep eden Güney Koreli 2.400 müşteriye karşı Güney Koreli firma ciddi bir hukuk mücadelesi veriyor.

Beş Galaxy Note 7 kullanıcısının da bireysel olarak yine Güney Kore'de benzer davalar açtığı belirtiliyor. Söz konusu kullanıcılar ayrıca Note 7'lerin alev alması nedeniyle fiziksel olarak yaralandıklarını ve solunum hastalıklarına yakalandıklarını da öne sürüyor.

Topluca açılan davada firmanın bu 2.400 müşterisine, Note 7'yi yenileme ve değiştirmekle geçen süreçte harcanan zaman ve maddi kaynaklar karşılığında 500.000 won (426 dolar) tazminat ödemesi talep ediliyor. Fiziksel olarak zarar gören ve mental açıdan da şoka girdikleri için ayrıca psikolojik bir zarar gördüklerini ifade eden beş bireyse davada da firmanın 42 milyon won (3850 dolar) gibi bir tazminat ödemesi isteniyor.

Halihazırda 100.000 won'luk (86 dolar) bir mobil kuponun yanında Note 7'yi, henüz piyasaya sürülmemiş Galaxy S8'le, onun yarı fiyatına güncelleme olanağı sunan Samsung ise müşterilere bu bağlamda yeterince tazminat verdiği ve fayda sağladığı görüşünde.

 

 

Son Güncelleme: 06.12.2016 13:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.