04 Aralık 2017 Pazartesi 18:55
Samsung'un Katlanabilir Telefonu Çıkıyor !

Samsung, bir zamanların yenilikçi teknolojisi kavisli ekran konusunda LG ile öncülük yapmış ancak Galaxy Round’u sadece belli pazarlarda piyasaya sürmüştü. Katlanabilir telefonlar konusunda da Samsung yalnız değil. LG ve Apple gibi önemli rakipleri de bu yönde çalışmalar yapıyor. Ancak Samsung katlanabilir telefonunu rakiplerinden daha önce gözler önüne çıkaracağa benziyor.

Samsung başkanı Ko Dong-jin, geçtiğimiz eylül ayında yaptığı açıklamada 2018’de katlanabilir telefonlarını piyasaya sürmeyi planladıklarını belirtmişti. Ekran sektörünü yakından takip eden kaynaklar, Samsung Display’in daha önce 1.0R kavisli bir katlanabilir panel geliştirmeye başladığını duyurmuştu. Söz konusu panel, tıpkı bir kağıt gibi içe katlanabiliyor.

Şimdiye kadar yaygın kanı, Samsung’un katlanabilir ekran için plastik materyalleri kullanacağı yönünde. Güney Koreli şirketin elinde katlanabilir telefonlarda kullanılacak çok sayıda patent bulunuyor. Bunların ne kadarının Galaxy X’te kullanılacağı merak ediliyor.

Samsung Galaxy X ile hem Apple’a hem de LG’ye gol atmak istiyor

Samsung Galaxy X’i 2018’de piyasaya çıkararak hem Apple’a hem de LG’ye gol atmak istiyor. Apple ve LG, Apple’ın katlanabilir telefon projesi için birlikte çalışıyor. Apple kısa bir süre önce katlanabilir telefon patenti için ABD’de bir başvuru gerçekleştirmişti. Söz konusu telefonda kullanılacak ekranların da LG Display tarafından üretileceği söyleniyor.

Son Güncelleme: 12.12.2017 21:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.