03 Aralık 2018 Pazartesi 12:18
Şarkı Sözleri Artık Apple Music’de

Müzikseverlerin en çok aradıkları unsurlardan birisi de şarkıların sözleridir. Kullanıcılarını şarkı sözü arama zahmetinden kurtarmayı hedefleyen Apple Music şarkı sözleri bulma kolaylığı sağlıyor.

Apple bu uygulamayı müzik alanında veritabanı sağlayan Genius ile birlikte yürütecek. Genius uygulaması Apple Music yürütücüsü ile birlikte çalışıyor. Oturumu açan kullanıcılar Genius web sayfasını açtıkları zaman Apple Music’i açmadan da şarkı dinleyebilecekler.

Genius ve Spotify

Genius’ın zaten en yaygın müzik platformlarından biri olan Spotify ile anlaşması var. Spotify “Behind the Lyrics” (Şarkıların arka planı diye çevirebiliriz) işlevi ile bazı şarkıların sözlerinin takip edilmesini sağlıyordu ama kullanıcıların bu özellikten pek verim alamadığı da bilinmekteydi. Bu uygulama ile şarkı sözlerine artık daha kolay ulaşılabilecek.

Telif Hakları Devreye Giriyor

Müzik dinleme ve şarkı indirme gibi konular internette telif hakları konusunu da sürekli gündemde tutuyor. İnternette fikir ve sanat eserlerinin telif hakları konusu ülkemizde henüz rayına oturmuş bir konu değil. Dünyada da pek çok besteci ve söz yazarı internetteki yasal olmayan uygulamalardan şikayetçiler.

Son Güncelleme: 03.12.2018 12:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.