05 Nisan 2016 Salı 00:05
Şaşırtan Cihaz! Bu Cihaz İPhone Şifresini 6 Saniye de Kırılıyor!

İPhone Cihazların Şifresi 6 Saniye de Kırılıyor!  FBI ve Apple İşbirliği Yapıyor

FBI ile Apple şifre kırmak için uğraşırken ortaya çıkan bir cihaz iPhone şifresini 6 saniye ile 17 saat arasında kırabildiğini iddia ediyor. İPhone şifresini kıran cihaz haberimizde.

 

iPhone şifresi kırmak son zamanlarda hep FBI ve Apple arasındaki gerginlikten ibaretti. FBI, Apple’dan yardım istiyor fakat Apple inatla yardımcı olmayacağını dile getiriyordu. Uzun süren tartışmalar ve mahkemeye kadar giden olaylar geçtiğimiz hafta sona ermişti.

IP-BOX isimli iPhone cihazlarının şifresini kırmaya yarayan alet sanırımFBI’ın sorunlarının bir çözümü olabilirdi. Fone Fun Shop’ta 170 dolarasatılan bu cihaz iPhone cihazlarının şifresini 6 saniye ile 17 saat arasında kırabileceğini iddia ediyor.

Şifresini unutup cihaz içerisindeki bilgilere ulaşamayan kullanıcıları düşünerek tasarlandığı söylenen cihaz dört haneli iPhone şifresini yapılan testler sonucunda başarılı bir şekilde kırmayı başarmış.

IP-BOX sadece iOS 7 ve daha eski sürümlerde başarılı olabiliyor. The Daily Mail söz konusu cihazı satın almış ve iPhone 5c’nin şifresini 6 saattekırabilmiş. Cihazın yeni sürümlerinde iOS 9’da da çalışması planlanıyor. Cihaz iPhone'un yanı sıra iPad'in de şifresini kırabiliyor.

Güvenilirliği ile ön plana çıkan iOS'un 170 dolarlık bir cihaz ile kolayca kırılabilmesi Apple hayranlarını endişelendiriyor.

Son Güncelleme: 05.04.2016 00:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.