26 Kasım 2018 Pazartesi 22:55
Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan Güvenlik Güçlerine Zırhlı Araç

Başkanlığın projeleri kapsamında, zırhlı araçlar teslim edildi.

Kaç Tane Araç Teslim Edilecek?

Kaç tane aracın teslim edildiği ve edileceği önemli. Güvenlik güçlerine zırhlı araç verilmesi farklı tiplere 431 araç teslimatı taahhüdü ile gerçekleşti. SBB koordinasyonunda toplam olarak 440 aracın kullanıma sunulduğu yönünde bilgiler verildi.

Personel araçları, silah, kirpi 2 araçları, mühimmat ve ikmal maddelerinin emniyet ile taşınması, destek hizmetinin sağlanması gibi hizmetler veriliyor. Ayrıca klasik askeri harekatın dışında terörle mücadele, hudut görevlerinde personel taşıma, barış destekleme amacı ile de tedarik edilmesi sağlandı.

Belirlenmiş olan kirpi 2 araçları son derece başarılı araçlar. 375 beygir motor gücüne sahip. Ayrıca yüksek hareket ve taktik kabiliyetine uzaktan komutalı silah istasyonuna, IR aydınlatma farlar ve IR flaşörlere, navigasyon ve birlik takip, hedef tespit, iç konuşma gibi çok sayıda sisteme sahip.

Savunma Sanayii Başkanlığı güvenlik güçleri araçları kapsamında sunulan araçlar ile yapılacak olan tüm zırhlı araç kullanımları, çok daha avantajlı şekilde gerçekleşmiş olacak.

Kirpi 2’nin Ambulans Görevi Görmesi

Birlikte icra etmiş olduğu klasik askeri harekatın yanı sıra kirpi ambulans da var. Mayın – el yapımı patlayıcı tehdidinin olduğu terörle mücadele bölgeleri için bu aracın kullanımının son derece önemli olduğu bilinmeli. Barışı destekleme ve hudut görevlerinde gerçekleştirilen sağlık hizmet destek faaliyetleri kapsamında büyük ölçüde katkı sağlamasına yönelik tedarik edilmesi sağlandı.

Ambulans görevi görüyor olması, müdahalenin hızlanması açısından son derece önemli. Aynı zamanda saldırı görevi de gördüğünden sorun yaşamadan olay yerinde müdahalenin olması için direkt olarak bu aracın kullanımının avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.

1 araç teslim edildi;

Bu kapsamda sunulmuş olan kirpi 1 var. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı mayına karşı koruma araç ihtiyacını karşıladı. Bu bağlamda, ihtiyacın karşılanması için Kirpi 1 temin edildi. Zırhlı araç temin edilmesi dahilinde kirpi 1 kullanımının olması mümkündür.

ÖZEL / AĞRIDAHABER

Son Güncelleme: 27.11.2018 11:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.