04 Haziran 2016 Cumartesi 13:41
Snapchat Twitter'ı geçti!


 

4 yıl hayatımıza giren görüntülü ve yazılı mesajlaşma uygulaması olan Snapchat son açıklanan verilere göre kullanıcı sayısında Twitter'ı geçtiği görülüyor. Açıklanan verilere göre günlük 150 milyon aktif kullanıcı sayısı ile Twitter'dan daha fazla günlük aktif kullanıcıya sahip. 

Kısa süre içinde hızla büyüyen Snapchat son altı ay içinde 40 milyon günlük aktif yeni kullanıcı kazanarak günlük aktif 150 milyon kullanıcısı ile günlük aktif 140 milyon kullanıcısı bulunan Twitter'ı geçmeyi başardı. 

Snapchat atıldığı anda hafızada yer kaplamayan ve hemen silinen fotoğraflar sayesinde gençlerin ilgi odağı olmaya başladı ve daha sonrasında insanların anlık fotoğraflarını hikaye geçmişine atarak yaptıklarını insanlara gösterme merakı ile bir hayli popüler olmaya başladı. 

 

Facebook'un 2013 yılı sonunda verdiği 3 milyar dolarlık satın alma teklifini reddeden uygulamanın kurucusu Evan Spiegel'in doğru bir karar vermiş olduğu artan aktif kullanıcı sayısından da anlaşılıyor. 

Anlık fotoğraflarla kullanım sunan sunan sosyal medya uygulamasının bu hızlı yükselişi reklam verenlerin de dikkatini çekmeye başladı. günde yaklaşık üç milyara yakın videonun seyredildiği uygulamada 150 milyon aktif kullanıcı aynı zamanda reklam verenlerin de hedefinde. 

Kullanıcıların yaş ortalaması 13-15 arasında yoğunlaşan uygulama gençleri hedef alan markaların da ilgi odağı olmuş durumda. 

Son Güncelleme: 04.06.2016 13:46
Anahtar Kelimeler:
TwitterSnapchat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.