12 Nisan 2016 Salı 23:41
Son Dakika!İPhone 7 için özel açıklama


iPhone 7 ne zaman çıkacak? sorusunun yanıtını buradan öğrenebilirsiniz. Apple iPhone 7 teknik özelliklerini, çıkış tarihini ve fiyatını haberimizden sizlerle paylaşıyoruz. Dünya genelinde geçtiğimiz yıllara göre satışlarında düşüş yaşayan Apple şirketi yeni çıkardığı iphone 6 ve SE modelleri ile yeniden yükselişe geçmeyi planlıyor. Ayrıca çıkması beklenen yeni model iPhone 7 ile ilgili sızıntılar da gelmeye devam ediyor. Mobil kullanıcılarının heyecanla beklediği iPhone 7'nin Türkiye'de ne zaman çıkacağını ve özelliklerinin ne olacağı merak konusu oldu. iphone 7 ile ilgili beklenen teknik özellikleri, görünümünü, fiyatını ve tanıtılacağı tarihi haberimizden görebilirsiniz. İşte iPhone 7 hakkındaki son gelişmeler ve muhtemel özellikleri.
Tasarımcı Eduardo Guerrero, iPhone 7'ye ait yeni konsept tasarımını paylaştı. 'Benzer boyut, daha büyük ekran' sloganıyla paylaşılan konsept çalışmasında iPhone 7, çerçevesiz bir ekranla karşımıza çıkıyor.
Apple'ın tasarım olarak iPhone 6s'ten fazla bir değişikliğe gitmeyeceği söylenen iPhone 7 için Apple fanlarının en büyük beklentisi, ekran çerçevesinin daha az alan kaplaması.
 
Bu durumu yaptığı konsept çalışmasıyla geniş kitlelere duyurmayı başaran Guerrero, aynı zamanda kablosuz şarj teknolojisinin de iPhone 7'ye çok yakışacağını düşünmüş ki tasarımında buna da yer vermiş.
 
Ölçüleri 5.51 x 2.63 x 0.25 inç olacak şekilde tasarlanan iPhone 7, ekranın alt kısmında dijital bir Home tuşuna sahip.
Yeni 64-bit mimarili AX işlemci ve iOS 10 işletim sisteminin olduğu görülen iPhone 7'de, önceki modellerde olduğu gibi 16 / 64 ve 128 GB dahili hafıza seçenekleri bulunuyor.
 
Apple'ın tasarım olarak iPhone 6s'ten fazla bir değişikliğe gitmeyeceği söylenen iPhone 7 için Apple fanlarının en büyük beklentisi, ekran çerçevesinin daha az alan kaplaması.
 
iPhone 7 ve özellikleri böyle mi olacak?
Diğer
Bu durumu yaptığı konsept çalışmasıyla geniş kitlelere duyurmayı başaran Guerrero, aynı zamanda kablosuz şarj teknolojisinin de iPhone 7'ye çok yakışacağını düşünmüş ki tasarımında buna da yer vermiş.
iPhone'a ek vergi geliyor 
iPhone'a ek vergi geliyor
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’ye gelen cep telefonu, bilgisayar (PC) ve elektronik aletlere anti-damping vergisi getireceklerini açıkladı. Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, böylesine bir ek vergi uygulaması yerli üreticilerin pazar payını ciddi oranda artırabilir. Cep telefonu, PC, TV ve ev elektroniği işi yapan ithal markalar ise yerli ürüne karşı artacak fiyat hareketi sonrası pazar kaybı yaşayabilir.“Türkiye çok başarılı bir şekilde mobil telefon üretebiliyor, tablet üretebiliyor, laptop üretebiliyor” diyen Bakan Nihat Zeybekci, şöyle devam etti: “Yaptığımız çalışmalarda Türkiye’ye gönderilen bir telefon üzerinde, ‘5 dolar veya 2.5 dolarlık iki kişilik montaj ve diğer maliyetler’ diyor. İnandırıcı bulmuyorum. Bunun üzerinde başka damping destek var. Gizli teşvik ve destekler var. Bunları araştırıyoruz. İçeride sanayicimizi korumak üzere yakında cep telefonuna tablet ve bilgisayarlara anti damping vergisi gelecek gibi görünüyor. Şu anda soruşturmalarda öyle bir gelişme var. Biz koyacağız. Soruşturmalarda somut verilere ulaşıldı. Dünya Ticaret Örgütüne tabi olan bir ülke olarak el aletlerinde ev aletlerine, elektronik ev aletleri cihazlarında inanılmaz haksız rekabet yaratıcı başka ülkelerin teşvikler var, destekleri var. Bunlarla ilgili bize düşen görev sektörlerimizi korumak.”İKİ AY İÇİNDE GELİR Bakan Zeybekci, “Anti-damping vergisinin ne kadar olacağı soruşturmalar ile çıkıyor. Soruşturma açıldı, maksimum 2 ay içinde olur. Sorduğumuz sorulara cevaplar geliyor. Fiili araştırma yapıyoruz” dedi.MİSSİLLEME DEĞİL ÇİN'E SÖYLEDİK “İthal ürünlere anti-damping vergisi misilleme mi?” sorusunu “Misilleme değil bu” diye yanıtlayan Bakan Zeybekci, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz sadece bize gelen şikayetleri değerlendiriyoruz. Yoğun olarak şu üründü, şu üründe diye şikayetler gelmeye başlıyor. Biz bunları Çin’e de söylüyoruz. Aynı şekilde en son Filipinlere söyledik. Türk unu üzerinde öyle bir şey koyunca bütün sektörlerden Filipin ürünleri deyip başka bakıyorlar. Herkes, Tayvan da aynı şekilde.” Bakan Zeybekci, “Anti-damping vergisi konurken içeride vatandaşımızın tüketimde aşırı fiyatlara maruz kalmasını istemiyoruz, ters etki haksız rekabet şeklinde bir durum oluşturmadan bunu yapmaya çalışıyoruz” dedi.
iPhone fiyatlarında çılgın artış 
iPhone fiyatlarında çılgın artış
Apple'ın rublede yaşanan aşırı dalgalanma neticesinde geçici olarak mağazasını kapatmasıyla birlikte bugün online mağazadan satışlar tekrar başladı; ancak Apple cihazlarının fiyatları mağazanın kapanmadan önceki fiyatlarından oldukça farklıydı.Örneğin 16 GB'lık iPhone 6 modeli artık 53 bin 900 rubleden(991 dolar) satılıyor. Satışların durdurulmasından önceki aynı telefon 39.900 ruble(yani 574 dolar) fiyat etiketiyle satılıyordu. Bu da fiyatların yaklaşık yüzde 35 oranında arttığı anlamına geliyor.Yeniden açılan Apple'ın Rusya'daki online satış sitesinde en ucuz telefon 29.900 Ruble ile iPhone 5c olurken, en pahalı telefon ise 200.000 Ruble ile 128 GB'lık iPhone 6 Plus modeli oldu.
İşte Apple iPhone 7 hakkındaki son gelişmeler
Üç Boyutlu fotoğraf çekme özelliği: LinX firmasının geliştireceği kamera, 3B efekti vererek fotoğraf çekmemize olanak tanıyor. Böylelikle fotoğraflarda daha canlı ve derinliğe sahip görüntüler yakalayabileceğiz. Bu özellik derinliğin artırılma ve azaltma uygulamalarıyla beraber gelecek ve fotoğrafların işlenmesini kolaylaştıracak.
DSLR seviyesi: çift lensle gelecek olan kamera DSLR kameralarla aynı kalitede fotoğraflar çekmeyi de mümkün kılıyor. Çift lens Sony tarafından üretilecek ancak kameraya montajı yine LinX tarafından montajı yapılacak.
Tasarımı daha yakışıklı olacak; iPhone 7'nin kamera tasarımı son derece farklı olacak. Telefon üzerindeki kamera son derece bütünleşmiş olarak tasarlanıyor. Kasa ve objektif uyumunun son derece modern olacağı da gelen bilgiler arasında.
Apple Watch'un bir özelliği olan Force Touch özellikli retina ekran, Apple iPhone 7'nin de ekran teknolojisi olacak. Force Touch ekran dokunmak ve bastırmak arasındaki farkı algılayabiliyor ve her iki yönteme göre uygulamaları kontrol edebiliyor.Yeni tanıtılan MacBook ve Apple Watch'un kullandığı Force Touch ekran teknolojisi, bundan böyle bütün Apple ürünlerinde yer alacak. Bunun anlamı büyük olasılıkla bu sene sonunda tanışacağımız iPhone 7'nin ekranının da Force Touch teknolojisi ile çalışacak olması anlamına da geliyor.
Force Touch teknoloji ekran üzerine uygulanan parmak kuvveti şiddetini tanımlayarak uygulamaları buna göre yöneten bir teknoloji. Force Touch sert ve yumuşak baskı şiddetlerini değerlendirerek programlandığı şekilde işlemesini sağlıyor.
Örneğin bir mesaj yazarken klavyedeki harfe daha sert basarsak o harfin büyük harfe dönüşmesi gibi temel komutları artık Force Touch ile yapabiliyor olacağız. Apple Watch'ta Force Touch uygulamaları açıp kapamada ve sekmeler arasında gezinmede kullanılıyor.
 
Muhtemel iPhone 7 görünümü çıkış tarihi ve özellikleri
Geniş ekranlı iPhone modelleriyle oldukça başarılı bir satış grafiğine ulaşan Apple'ın üzerinde çalıştığı iPhone 7 şimdiden merak konusu oldu. Şirketin yakın takipçisi olan Yasser Farahi'ye yeni iPhone modelinin neye benzeyeceği sorulduğunda, başarılı tasarımcıdan muhtemel bir görünüm geldi.
Telefon devini yakından takip eden Yasser Farahi'ye yeni cihazın neye benzeyeceği sorulduğunda, cevap olarak muhtemel bir iPhone 7 tasarımı paylaştı.
Farahi, şirketin yeni modeli hakkında fikir yürüten ilk kişi değil. Teknoloji sitelerinin çeşitli kaynaklara dayandırdığı haberlerinde iPhone serisinin yeni üyesinin temel özellikleri şimdiden tartışılmaya başlandı. Android işletim sistemi ile çalışan bazı akıllı cihazlar bir süredir kablosuz şarj özelliğine (Wireless charging) sahip. iPhone 7'de de bu özelliğin bulunacağı tahmin ediliyor.
iPhone 6'da olduğu gibi 4.7 inçlik bir ekrana sahip olması beklenen yeni iPhone'un 5GB RAM'e sahip olacağı sıklıkla dile getirilen iddialar arasında. Başka bir söylentiye göre ise yeni akıllı telefonun hafızası, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'tan farklı olmayacak ve ürün, 16, 64 ve 128 GB kapasite seçenekleri ile piyasaya sürülecek. Apple'ın yeni modelinin iOS 9 ya da iOS 10 işletim sistemi ile çalışacağı tahmin edilirken, 2016 yılında tanıtılması bekleniyor.
Safir Kristal Cam Ekran
2014 yılında iPhone 6 modelinin safir kristal cam ekran olarak çıkacağı söylentileri gerçek olmadı. Ve görünüşe göre, birçok iPhone kullanıcısının iPhone 6 modelinin kolay çizldiği yönünde şikayeti var. 2014 yılında Apple firmasının safir cam üreten bir şirket ile anlaştığı söylentileri çoğaldı. Bu nedenle, Apple'ın iPhone 7 üzerinde safir kristal cam ekranı kullanacağına kesin gözüyle bakılıyor.
Kablosuz şarj özellikli ilk
iPhone 7Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız bir içerikte, bir Redditkullanıcısının uzun uğraşlar sonucunda ortaya çıkardığı iPhone 7 konsept çalışmalarından bahsetmiştik. Dilerseniz bu konseptlere aşağıdaki linkten göz atabilirsiniz.
iPhone 7'de AMOLED ekran
Geçtiğimiz haftalarda Apple'ın OLED ekranlara geçiş yapacağı konuşuluyorduancak KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo'ya göre en az 2019 yılına kadar iPhone'lar için AMOLED ekran kullanımı mümkün olmayacak.
Kuo, Foxconn'un Zhengzhou'da 2018 yılında seri üretime geçmesi planlanan altıncı nesil LTPS TFT-LCD üretim hattı inşa edeceğini kaydetti. Deneyimli analist bu tesisin iPhone'lar için OLED değil TFT-LCD ekran siparişlerini hazırlayacağına inandığını söylüyor.
 
iPhone 6S ve 6S Plus fiyatları!
9 Eylül'de tanıtılacak olan iPhone 6s ve 6S Plus'ın yurt dışı fiyatları belli oldu. ,İşte Uzay Grisi, Gümüş ve Altın rengi seçenekleriyle 16, 64 ve 128 GB hafızalı modellere sahip olan iPhone'ların fiyatları...16 GB iPhone 6S: 699 Euro64 GB iPhone 6S: 799 Euro128 GB iPhone 6S: 899 Euro16 GB iphone 6S Plus: 799 Euro64 GB iphone 6S Plus: 899 Euro128 GB iphone 6S Plus: 999 Euro9 Eylül'de tanıtımı yapılacak olan iPhone 6S ve 6S Plus'ın 18 Eylül'de raflardaki yerini alması bekleniyor.
Geliştirilmiş Pil Ömrü
Android akıllı telefonların pil ömrü her yeni modelde biraz daha artıyor. Buna rağmen iPhone'ların pil ömrü hala beklentilerin altında kalıyor. Ve dahası, android telefonlar en yeni donanım birimleri ile daha az güç kullanan, olağanüstü performans yeteneğine sahip. Ve bu nedenle, Apple daha az güç tüketen işlemci ile pil ömrünü uzatmayı hedefliyor.
Su geçirmez Dış Gövde
Son birkaç yıl içinde piyasaya ya su geçirmez dış gövdesi olan ya da suya dayanıklı kaplama ile üretilmiş bir çok telefon modeli sunuldu. Samsung Galaxy S5 ve Sony Xperia serisi bu örneklerden bazılarıdır. Apple'ın iPhone7 modelinde su geçirmezliğe çok önem vereceği söyleniyor. Söylentiler doğruysa, sadece dış gövde ve ana devre kartları değil tüm telefon su geçirmez olacak.
Mükemmel Ekran Çözünürlüğü
Samsung telefonlar ile Apple cihazları karşılaştırdığımızda, Samsung cihazların üstün çözünürlük farkı her zaman göze çarpıyor. Teknoloji devi Apple, iPhone 6 Plus modelinde ilk Full HD cihazını sundu. Bu nedenle, önümüzdeki Apple iPhone 7 modeli Quad HD ekrana sahip olabilir.
Force Dokunmatik Ekran
iPhone 7, Force Touch dokunmatik ekran teknolojisi ile sert bir dokunuş ve hafif bir ayırt yeteneğine sahip olacak. Bu özel Force Touch, esnek Retina ekrandaki minik elektrotları kullanarak, hafif bir dokunuş ile güçlü bir basma hareketi arasındaki farkı anlıyor ve istenildiği zaman ekrandaki içeriklerle ilgili belirli kontrollere anında erişim sağlıyor.
iPhone 7'nin Samsung tarafından geliştirilerek üretilen yeni nesil süper-hızlı bellek yongalarıyla gelmesi muhtemel.
Şimdilik söylentiden ibaret olsa da Samsung'un DDR 4 DRAM'lerinin iPhone 7'de kullanılabileceği BGR tarafından iddia edildi. Bu RAM'lerin önceki nesle göreyüzde 30 daha hızlı olduğu biliniyor.

Söylentinin doğru olma ihtimali var çünkü Samsung, geçtiğimiz günlerde 10 nanometrelik DDR4 RAM modüllerini duyurmuştu.
10 nanometre üretim teknolojisine sahip yeni bellek modülleri, 20 nanometrelik modüllere göre daha verimli çalışıyor. Samsung'a göre yeni modüller, öncekinden yüzde 30 daha hızlı ve saniyede 3.200 megabit veri aktarım hızına ulaşabiliyor. Veri tüketimi ise yüzde 10 ile yüzde 20 arasında daha düşük.
RAM'lerin masaüstü modüllerinin üretimine başlanırken mobil cihazlara yönelik yongaların bu sene, önümüzdeki aylarda piyasaya ulaşması bekleniyor.

Bu yüzden yeni bellek modüllerinin iPhone 7'de kullanılma ihtimali var.
Bu söylentinin gerçeğe dönüşüp dönüşmediğini, iPhone 7 Eylül'de tanıtıldıktan sonra ancak iFixIt'in parçalama testlerinin ardından görebileceğiz.


İPhone 7 görünümü nasıl olacak ve ne zaman gelecek? Apple'ın beklenen yeni modeli iPhone 7 hakkında sızıntılar gelmeye devam ediyor. Dünya genelinden en çok merak edilen ve yakından takip edilen iPhone 7'nin muhtemel teknik özelliklerini, Türkiye satış fiyatını ve ne zaman çıkacağını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. İşte iPhone 7'den son gelişmeler ve detaylı bilgiler.

Son Güncelleme: 12.04.2016 23:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.