12 Ocak 2017 Perşembe 11:21
Sony PlayStation VR Türkiye'de işte fıyatı ?

PlayStation VR ile aynı mağazalarda satışa sunulan oyunlardan Until Dawn: Rush Of Blood, Hustle Kings VR ve Super Stardust Ultra VR 79 TL, VR Worlds ve Driveclub VR 149 TL, Battlezone, Eve Valkyrie, Robinson: The Journey ve RIGS ise 229 TL tavsiye edilen satış fiyatlarıyla oyun severlerle buluştu.

PlayStation4 sistemi için oyun deneyimi sarmalayıcılığını bir üst düzeye taşıyan PS VR, ev eğlencesinde bir kilometre taşını temsil ediyor. Platform, oyuncuları oyunun dünyasına taşıyor ve kullanıcılarını yepyeni deneyimler sunan içeriklerle buluşturuyor. PS VR, oyuncuların oyunun sanal dünyasının içinde fiziksel olarak var olduklarını hissetmesini sağlıyor. 

PS VR, oyun severlerin oyun oynarken yaşadıkları hisleri en üst düzeye çıkartmak ve bambaşka bir dünyaya taşındıklarına inanmalarını sağlamak için, 360 derece baş takibi, geniş görüş alanı, yüksek yenileme oranları ve SIE'nin kendi çift kulaklı 3D ses teknolojisi gibi en son teknolojilerden yararlanıyor. Oyun severler, PlayStation®Move Hareket Kontrol Cihazı, DUALSHOCK®4 Kablosuz Kontrol Cihazı ve yakında gelecek olan PS VR Aim Controller gibi aksesuarları kullanarak sanal ortamlarda keşfe çıkabiliyor ve adeta oyunun dünyasının içindeymişçesine sezgisel olarak karakterlerle etkileşim içinde olabiliyorlar.

Şimdi isterseniz PlayStation VR'ın özelliklerine yakından bakalım. PlayStation Ürün Müdürü Mustafa Yiğit, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"VR’ın yaygınlaşmasında PSVR’ın çok büyük payı olacağı görüşüne katılıyorum zira şu an dünyada 40 milyon adet PlayStation 4 var hanelerde ve bu kullanıcıların bir kamera ve PSVR’ı satın almaları yeterli olacak. PSVR ayrıca sosyal bir cihaz çünkü üzerindeki işlem ünitesi sayesinde görüntüyü bir taraftan da televizyona vererek diğer insanların da eğlenceye ortak olmasını sağlıyor. Bu Social Screen özelliğine çoklu Dual-Shock 4 desteğini de eklersek PSVR bu deneyimi tek kişilik bir bir eğlence olmaktan çıkartıyor. Biz elbette oyuncuların tamamının VR tarafına geçeceğini düşünmüyoruz ama büyük bir kısmının da VR tarafını deneyimleyeceğine eminiz çünkü sadece oyun tarafı değil, oyun dışı içerik ile de biz bunu destekleyeceğiz. Belki yeni kullanıcılar için giriş paketi, kamera ve PSVR’ın alınma gerekliliği eğlenceye giriş paketi fiyatını biraz yükseltiyor ancak yine de rakiplerimize göre çok çok düşük kalıyor."

5,7 inçlik bir OLED ekranla gelen PlayStation VR, 1920 x RGB x 1080 çözünürlük ve 100 derecelik bir görüş açısına sahip. 120 Hz, 90 Hz arası bir yenilme süresi sunuyor. İvme ölçer, jiroskop gibi sensörlerin bulunduğu cihazda, aynı zamanda HDMI ve USB bağlantıları da göze çarpıyor.

Cihaz sanal gerçeklik için özel olarak üretildiği için ilgili uygulamalara girdiğinizde, 360 derecelik oyun ortamının keyfini sürebiliyorsunuz. PS VR’ın en büyük özelliklerinden biri de doğal olarak saniyede oynatabildiği kare sayısı. Sony’nin VR başlığı saniyede 120 kare oynatabiliyor, bu sayede rahatlıkla oyun ortamı ile uyum sağlayabiliyorsunuz.

Kendine özel bir 3D ses Teknolojisinden yararlanan PS VR, Yukarıdan, aşağıdan ve her yerden gelen seslerin yönünü ve mesafesini doğru bir şekilde algılayabilmenizi sağlayan en ileri 3D ses özelliğine sahip.

Arkadaşlarınızla da sohbet edebilmeniz için cihazda bir de dahili mikrofon bulunduğunu ekleyelim. Bu özellik, ileride çıkacak bazı oyunlarda da kullanılabilecek ve sizi çok daha derin bir oyun atmosferine sokabilecek.

İkili lenslere ve 3D derinlik sensörlerine sahip PlayStation Camera, nerede olursanız olun gözlüğün, PlayStation Move kontrol cihazının ve DUALSHOCK 4 ışıklı çubuğun konumunu takip edebiliyor. Bu sayede harici kontrol kumandalarını hiçbir şekilde kaybetmiyorsunuz.

PS3 ellerinizi kullanarak, VR deneyimlerinizin tüm kontrolünü elinize alabiliyorsunuz.

İlk PS VR oyunları arasında Batman Arkham VR göze çarpıyor. Diğer oyunlar da çıkışla beraber bizlere sunulacak.

Son Güncelleme: 12.01.2017 11:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.