25 Mart 2016 Cuma 23:27
Sony Xperia Z5 Satış Fiyatı

Sony Xperia Z5 Satış Fiyatı ve Özellikleri! Fatura Üzerine Almak Nasıl Olur? - Yazıkonak Haber Ajansı Yorum Yap Yazdır Facebook'ta Paylaş Sony Xperia Z5 Satış Fiyatı ve Özellikleri! Fatura Üzerine Almak Nasıl Olur? - Yazıkonak Haber Ajansı Sony 2015'in son aylarında yine çılgınlık yaptı.

Akılı telefon üreticisi Sony Xperia Z5 ile sizlere tanıştırmaya hazırlanıyor. Teknoloji haberleri ile sizlere tanıtacağımız Sony Xperia Z5 teknik özellikleri ve fiyatı hakkında ki bilgilere ulaşabileceksiniz. Yazıkonak Haber Ajansı Detaylar 25 Mart 2016 Cuma 22:48 0 0  Sony 2015'in son aylarında yine çılgınlık yaptı. Akılı telefon üreticisi Sony Xperia Z5 ile sizlere tanıştırmaya hazırlanıyor.

Teknoloji haberleri ile sizlere tanıtacağımız Sony Xperia Z5 teknik özellikleri ve fiyatı hakkında ki bilgilere ulaşabileceksiniz. Xperia Z5 Türkiye Çıkış Tarihi Açıklandı Kısa süre önce Toshiba'nın kamera sensörü bölümünü satın alacağı konusu ile gündeme gelen Sony, akıllı telefon tarafında ise yeni modellerini Türkiye'ye getirmeye hazırlanıyor. Bulunduğumuz haftalarda Türkiye pazarında satışına başlanması beklenen Xperia M5'in yanı sıra Sony, yeni Xperia Z5 modellerini de çok yakında Türkiye'ye getiriyor.

  Xperia Z5 Türkiye çıkış tarihi ve fiyatı Kısa süre önce Sony'ye yakın kaynakların paylaştığına göre Xperia Z5 ailesi, Kasım ayının ikinci haftası itibariyle Türkiye'de satılmaya başlanacak.

Henüz fiyat bilgisi açıklanmayan telefonların ön incelemelerini, hatırlayacağınız üzere IFA 2015'te yapmıştık.   Xperia Z5 fiyatı Henüz satışı için tam bir tarih verilmeyen Xperia Z5 modelleri, tahminlerimize göre Kasım ayının ilk haftasında ön siparişe sunulacak.

Kasım ayının ikinci haftası içerisinde de resmi satışlar başlamış olacak.   Fiyat konusunda ise Xperia Z5'in 2400-2800 TL, Xperia Z5 Premium'un 2800-3200 TL, Xperia Z5 Compact'ın 1800-2200 TL aralığındaki fiyatlar ile gelmesi bekleniyor.

Sony Xperia Z5 teknik özellikleri Sony Xperia Z5, 4K ekrana sahip olan Xperia Z5 Premium yerine daha önceki Xperia Z modellerindeki ekranlara benzer özelliklerle geliyor.   Xperia Z5'te 5.2 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüğünde IPS ekrana yer veriliyor.  Qualcomm'un Snapdragon 810 işlemcisinden gücünü alacak olan Xperia Z5, Z5 Premium ve Z5 Compact, High Res Audio özelliklerine de sahip olacak. Cihazın grafik işlemcisi ise Adreno 430 olacak.

 3 GB RAM Sony Xperia Z5 ve Xperia Z5 Premium 3 GB RAM ile geliyorken, Xperia Z5 Compact ise 2 GB RAM'e sahip olacak.  Sony Xperia Z5'in bataryası ise Xperia Z3+ ile benzer olacak yani 2900 mAh seviyesinde olacak. Sony Xperia Z5 kamera özellikleri Sony, dünyanın en büyük kamera sensörü üreticisi.

İşte bu noktada Sony'den çok daha iyi kamera performansı gösteren bir amiral gemisi bekleniyordu. Sony, yaptığı tanıtımda Xperia Z5'in kamera özelliklerine vurgu yaptı. 23 Megapiksel çözünürlüğünde Exmor RS kameraya sahip olan Xperia Z5, sadece 0.03 saniyede otofokus yapabiliyor.

Sony'nin açıklamasına göre dünyanın en hızlı otofokus yapabilen telefonu Xperia Z5. F 2.0 diyaframa sahip olacak olan kamerada değişiklikler bu kadarla sınırlı değil.  Sony'nin Xperia Z5'te tanıttığı bir diğer önemli yenilik ise Clear Image zoom.  5x seviyesinde, resimleri bozmadan zoom yapabilecek olan Xperia Z5'in rakiplerine göre iddialı özelliklerinden biri de bu olacak.

Sony Xperia Z5 ailesinin ön kamerası da oldukça iddialı özelliklere sahip. Artık Xperia Z5 ailesinde 5.1 Megapiksellik kamera bizleri bekliyor.  Xperia Z5 tasarım özellikleri Beyaz, siyah, altın ve yeşil renkleriyle satışa sunulacak olan Xperia Z5, genel hatlarıyla önceki Xperia Z3+ ve Z3 modellerine benzer bir tasarıma sahip.

Tasarımdaki esas farklılıkların başında güç butonuna yani yan tarafa konan, parmak izi okuyucu. Yine suya ve toza karşı dayanıklı olacak olan Xperia Z5, sadece 7.3 mm kalınlığa sahip.

  Android 6.0 Marshmallow Yayınlandı Geçtiğimiz haftada Sony, kullanıcıları için ilginç bir program başlatmıştı. “Concept Android 6.0 Marshmallow” olarak adlandırılan bu programa Xperia Z3 ve Xperia Z3 Compact kullananlar başvurabiliyordu. Programın ana amacı, Android 6.0 Marshmallow güncellemesini dağıtmadan önce bir beta süreci oluşturmaktı.

Sony sözünü tuttu ve kayıt olan kullanıcılar için ilk Android güncellemesini yayınladı. Dün itibariyle Sony’nin programına kayıt olan Xperia Z3 ve Xperia Z3 Compact kullanıcıları Android 6.0 Marshmallow güncellemesini almaya başladı. MRA58K.Z1.2085 numarasıyla gelen güncelleştirmede herhangi bir kısıtlama yok.

Yani Sony, Android 6.0 Marshmallow sürüm güncellemesini yayınlayan ilk firma oldu. OTA üzerinden yayınlanan güncelleştirme ile kullanıcılar Android 6.0 Marshmallow sürümüne kavuştu. Bu güncelleme ile Xperia Z3 ve Xperia Z3 Compact modellerinin klavyeleri güncellendi, MIDI desteği verildi ve “Tap to wake” özelliği duyuruldu. Güncelleme, kullanıcılar tarafından test edilecek ve muhtemel sorunlar Sony’ye geri bildirilecek. Daha sonra ise küresel çapta dağıtımlar başlayacak.

Son Güncelleme: 25.03.2016 23:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.