08 Ağustos 2017 Salı 12:10
Sosyal Medya Medeniyetimizi Çökertiyor

Anne babaların sosyal medyada gençleri sollaması araştırmalara konu oldu. Yapılan bir araştırmaya göre, orta yaştaki insanların çoğu Facebook uygulamasını kullanıyor ve sosyal medya kullanımının yüzde 70’ini temsil ediyor.

ABD’de yapılan bir araştırma insanların sosyal medya kullanımını yaş, cinsiyet ve gelir düzeyine göre inceliyor. Küresel olarak, 2,8 milyardan fazla insan (ya da dünya nüfusunun yüzde 37’si) sosyal medya kullanıyor ancak bu kullanıcıların birbirleriyle nasıl etkileşime girdiği ve benimsediği platformlar farklılık gösteriyor.

Businnes Insider’ın yaptığı araştırmada, ABD’li yetişkinlerin yaklaşık yüzde 70’i en az bir sosyal medya sitesi kullanıyor. Bu oran, her geçen yıl artış göstermekte. 2010 yılında yüzde 50, 2013’te yüzde 60, 2017’de ise yüzde 70’i buluyor. Araştırmada, Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter, LinkedIn ve Pinterest gibi altı büyük sosyal platform için önemli kitle demografisinin oranlarına vurgu yapılıyor. Ayrıca araştırma her bir yaşın bu platformlarda harcadığı zamanı da gösteriyor.

45 ile 54 yaşları arasındaki insanlar Facebook uygulamasını tercih ederken, sosyal medyada geçirdikleri zaman toplam sürenin yüzde 21’ini temsil ediyor. Bunun yanısıra LinkedIn uygulamasını kullanan insanların yüksek gelire sahip kullanıcılar olduğu tespit edildi. Gençlerin ise çoğunlukla Instagram ve Twitter kullandığı araştırmada belirtiliyor.

MEDENİYET 30 YIL İÇİNDE ÇÖKEBİLİR

Facebook’un eski üretim müdürlerinden Antonio Garcia Martinez, Silikon Vadisi’ni terk edip inzivaya çekildi. Orcas Adası’nda satın aldığı geniş arazide konuşan Martinez,  “Gelecek 30 yıl içerisinde dünya nüfusunun yarısı işsiz olacak. İşler çirkinleşebilir. Medeniyet tamamen çökebilir” dedi. Martinez, arsasını kendine yetebilecek şekilde tasarlıyor. Barınaklar, temiz su, tarımsal ürün ve hatta mühimmat dahi stokluyor. Martinez kendisinin inzivaya çekilen tek Silikon Vadisi yöneticisi olmadığını ve pek çok eski teknoloji uzmanının medeniyetten uzak bir hayatı seçtiğini ifade edip, “Gelecekten korkuyorlar” diyor.

Son Güncelleme: 08.08.2017 12:24
Anahtar Kelimeler:
Sosyal Medya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.